Štítky: | Škola |

Hradecká „zdrávka" je nejlepší zdravotnickou školou v České republice

| autor: hradeckralove.cz

Vyšší odborná škola zdravotnická a Střední zdravotnická škola v Hradci Králové zvítězila v soutěži Nejlepší zdravotnická škola roku 2016, a to v konkurenci více než sedmi desítek zdravotnických škol z celé republiky. Ocenění v úterý převzali zástupci školy na galavečeru Sestra roku v pražském Hudebním divadle Karlín.

„Hradecká zdravotnická škola drží vysokou kvalitu vzdělávání, stále se rozvíjí a umí reagovat na změny ve zdravotnictví i společnosti. Věřím, že její úspěch bude mít pozitivní dopad na povědomí o zdravotnických školách a třeba přivede i další zájemce o studium zdravotnických oborů," sdělila náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství, kultury a sportu.

Zástupci vítězné školy převzali ocenění v úterý 28. března na slavnostním galavečeru Sestra roku, který se každoročně koná jako poděkování sestrám a ostatním nelékařským zdravotnickým pracovníkům za jejich práci. Při této příležitosti byla letos poprvé vyhlášena právě kategorie pro nejlepší zdravotnickou školu.

„Je to pro nás velká pocta. Nestává se totiž každý den, aby vás porota vybrala z více než 70 zdravotnických škol v České republice. Vnímám to jako ocenění všech aktérů školního dění: pedagogů a ostatních zaměstnanců, žáků a studentů," komentovala úspěch hradecké „zdrávky" její ředitelka Soňa Lamichová.

Hodnotícími kritérii soutěže byla kromě kvality webových stránek také technická vyspělost školy, práce se sociálními sítěmi, výuka cizích jazyků či úroveň a dostupnost školního zpravodaje. Porotu soutěže ale hradecká škola zaujala zejména důrazem na odborné stáže studentů, aktivní elektronickou kronikou a účastí školy v evropském projektu „Seek and find nature", který se zaměřuje na ekologickou rozmanitost a závislost lidí na přírodě a přírodních zdrojích v různých částech Evropy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Škola v Úprkově ulici otevře novou venkovní učebnu na střeše a opravený pavilon

Před rokem byla v Základní škole Úprkova v Hradci Králové zahájena rozsáhlá rekonstrukce pavilonu druhého stupně. Kromě dílčích oprav vnitřních a vnějších rozvodů sítí zde bylo vystavěno také jedno patro nových odborných učeben včetně moderního vybavení, zelená střecha s…
Čtěte více

Hradecká škola pro děti se sluchovým postižením získala prestižní ocenění

Vyšší odborná škola, střední škola, základní a mateřská škola Štefánikova v Hradci Králové, která vzdělává žáky se sluchovým postižením a poskytuje i sociální službu rané péče a poradenství, obdržela prestižní ocenění Excelentní organizace. Ve 20. ročníku soutěže Národní ceny…
Čtěte více

V pátek se v hradeckých školách bude učit

V úterý ministr zdravotnictví doporučil ředitelům základních a středních škol vyhlásit na pátek 25. září ředitelské volno. Rozhodnutí uzavřít městské základní školy bylo ponecháno na ředitelích, mezi kterými došlo ke shodě. Výsledkem je, že všechny hradecké základní školy…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme