Štítky: | Kultura | Sport | Pozvánka |

Zveme: vymyšlený film, poslední farmářské trhy a Ševci a Rytíři proti Hradci

Farmářské trhy letos naposledy | Zdroj: HKVS
Farmářské trhy letos naposledy | Zdroj: HKVS

Blížící se první listopadový víkend se pojí nejen s památkou zesnulých, ale také s ne zrovna českým svátkem s názvem Halloween. V našich zeměpisných šířkách si ho spojujeme především se zábavou pro děti a tam také míří halloweenské pozvánky. V kulturní pozvánce zveme na nezávislý český snímek s neobvyklým názvem Skoro úplně vymyšlený film, který v pátek večer přijedou do Hradce představit jeho tvůrci. V sobotu ráno vyrazte na letošní poslední farmářské trhy a v neděli nemůžeme opomenout sport – proti Hradci se pod lízátky postaví Ševci a na ledě Rytíři.

Halloweenské pozvánky pro nejmenší

První halloweenská pozvánka zamíří do Knihovny města Hradce Králové, kde knihovnice pro své nejmenší čtenáře a čtenářky připravily netradiční akci. Nocování v knihovně začíná v pátek úderem sedmé hodiny večerní. Pro dětské čtenáře je připravena dobrodružná hra, strašidelný příběh i noční kino. Knihovna bude dětem patřit po celou noc až do sobotního dopoledne. 

Další akcí spojenou s nočním putováním je už tradiční lampionový průvod, který pořádá Centrum Sion. „Pojďte s námi rozsvítit večerní Hradec Králové svými světýlky a zažít skvělou atmosféru několikatisícového průvodu lampionů. Na konci putování vás čeká velký ohňostroj,“ lákají organizátoři a dodávají, že Město plné lampionů je také dobrodružnou cestou, během níž účastníci procházejí mnohými atrakcemi. Lampionový průvod startuje v pět hodin z Malého náměstí a přes Flošnu dojde až do Malšovic. Kdo nestihne svým dětem zavčas pořídit lampion, může ho koupit i na místě. 

Skoro úpně vymyšlený film promítne Bio Central

První listopadový den bude v hradeckém kulturním světě patřit novému českému filmu se zavádějícím názvem „Skoro úplně vymyšlený film“. Jeho tvůrci v čele s režisérkou a scénáristkou Terezou Kovářovou představí své dílo v kině Bio Central v Hradci Králové. Film, který ve svém názvu přiznává inspiraci Skoro úplně vymyšlenou básní Charlese Bukowského, se bude promítat v pátek od 20 hodin. Po projekci filmu o básničkách psaných na projetých jízdenkách a o platonické a neuskutečněné lásce se diváci mohou zapojit do debaty s tvůrčím týmem.  

Za farmáři letos naposledy

V letošním roce i v sezóně se vůbec naposledy uskuteční farmářské trhy. V sobotu od osmé ráno do 12 hodin budou Gayerova kasárna naposledy hostit stánky s produkty od místních farmářů a výrobců potravin. „Nejčerstvější novinkou v nabízeném sortimentu budou kromě již tradiční oblíbené terešovské uzeniny také doma krmená kuřata, kachny a husy. Farmářské trhy jsou pro všechny, kdo s námi sdílejí sympatii pro jakostní domácí výrobky a pro ty, kteří je v této zemi umí vypěstovat a vyrobit,“ zve na poslední trhy Petr Švihlík z Adalbertina, které trhy zaštiťuje. Farmářské trhy se pro zájemce znovu otevřou v příštím roce v polovině dubna. 

Sportovní neděle: Votroci vs. Ševci a Hradec vs. kladenští Rytíři 

Nedělní sportovní program potěší fotbalové i hokejové fanoušky. Neděle pod lízátky Malšovického stadionu slibuje zápas hradeckých Votroků s týmem ze Zlína. „Tým Zlína jsme měli možnost několikrát sledovat, ale díky příchodu trenéra Pulpita určitě dojde k nějakým změnám jejich herního stylu. Zlín je mužstvo, které má hodně zkušených hráčů a je až zarážející, že mají tak málo bodů. Jejich bodový zisk nás nesmí vůbec ukolébat, ba naopak my musíme hrát jako o život,“ uvedl k nedělnímu soupeři Bohuslav Pilný, asistent trenéra FC Hradec Králové. Utkání 14. kola Fotbalové národní ligy začíná v neděli ve tři hodiny. 

Královéhradecký extraligový hokejový klub se také chystá na nedělní utkání. Na zimním stadionu se proti domácím postaví Rytíři z Kladna. Ti jsou v současné chvíli na desátém místě extraligové tabulky se ziskem 21 bodů, Hradec je ale na čtvrtém místě a má celkem 30 bodů. Začátek utkání odpíská rozhodčí v půl šesté. 

Další tipy, kam v Hradci Králové nejen o víkendu vyrazit najdete v naší rubrice Kultura.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme