Štítky: | Kultura | Pozvánka |

Zveme: "Visáči" to rozbalí na Střeláku, Broučci zatančí ve filharmonii

Tři sestry a Visací zámek zamíří do Hradce v sobotu | Foto: web kapely
Tři sestry a Visací zámek zamíří do Hradce v sobotu | Foto: web kapely

Druhý adventní víkend je tu. A tentokrát pro vás nemáme pozvánku pouze na klasické svátečně laděné předvánoční akce, ale také na pořádně rockový nářez. Do Hradec Králové v sobotu zavítá legendární Visací zámek spolu s kapelou Tři sestry. Kdo dává přednost jiné muzice, může zajít na koncert, který vzpomene na Zuzanu Navarovou. Jako vždycky tu máme pozvánky také pro děti. Třeba na krásnou baletní pohádku Broučci, do kina na tučňáky nebo na loutkovou pohádku.

Koncert ve Střeláku i v Klicperově divadle

Visací zámek a Tři sestry zavítají do Hradce v rámci své koncertní štace Old Punx Tour do Kulturního domu Střelnice. Skvělá show začíná úderem sobotní 19. hodiny, vstupenky seženete stále ještě v předprodeji za 360 korun. Obě skupiny se svým turné, které zahájily v listopadu, vystoupily už například v Ostravě, Kladně, Jablonci nebo ve Zlíně. Jak skupiny pravidelně informují své fanoušky, atmosféru se nemohly vynachválit. A stejnou očekávají i ve východočeské metropoli. „Díky patří především vám, fanouškům, za skvělou podporu! Užíváme si to,“ vzkazují Tři sestry i „Visáči“ a těší se na sobotní koncert.

Na další koncert, pojmenovaný Andělská Zuzana, vás zveme v neděli večer do Klicperova divadla. Začíná se v 19 hodin. „Bude to na den přesně deset let, kdy muzikantského nebe odešla naše kamarádka, velká osobnost, zpěvačka, muzikantka a autorka, Zuzana Navarová.Na koncertu vystoupí současná sestava skupiny Neřež, především dva zakládající členové kapely Nerez, Zdeněk Vřešťál a Vít Sázavský. Jako stálý host zazpívá historicky první slovenská Superstar Katarína Koščová a "předskokanem" bude i bubeníkova kapela Filip M.,“ lákají pořadatelé na koncert, v jehož druhé části vystoupí také herečka Martina Součková s dalšími skvělými muzikanty. Vstupenky seženete přímo na místě nebo v předprodeji za 250 až 350 korun.

Představení Broučci pomůže nemocným dětem

Vánoce a celý prosinec je tradičně obdobím, kdy jsou lidé na sebe laskavější a pomáhají si. A pomoci můžete i vy. Například na charitativním představení Broučci, které je inspirované oblíbenými příběhy Jana Karafiáta, a které se uskuteční tuto sobotu od 16 hodin v královéhradecké filharmonii. Dvouhodinovou baletní pohádku nastudovalo Severočeské divadlo opery a baletu.

„Charitativní představení je ve prospěch hemato-onkologického oddělení dětské kliniky a Fakultní nemocnice Hradec Králové. Výtěžek ze zakoupených vstupenek je určen na pokrytí nákladů na vybavení oddělení a bude slavnostně předán operní pěvkyní Emou Hubáčkovou před zahájením představení řediteli nemocnice,“ popisují akci, nad níž záštitu převzal Vlastimil Harapes, její pořadatelé. Na představení si každé dítě může s sebou přinést jeden vlastní obrázek o formátu A1 s námětem Broučci. Vstupenky stojí 250 korun.

Putování po předvánočním Hradci nejen pro děti

Pro děti i jejich rodiče máme tentokrát pozvánku na Putování za Ježíškem, které se koná v neděli od 15 hodin. Procházka začíná na Velkém náměstí u informačního centra. Děti se během procházky městem seznámí s vánočním příběhem prostřednictvím oblíbených maňásků, akce je zakončena krátkým adventním varhaním koncertem v Městské hudební síni, kde vystoupí Adam Holeček a Ondřej Vávra ze Základní umělecké školy Střezina. Putování je nutné si zarezervovat přes systém HKpoint do dnešních 18 hodin. Děti do 8 let za akci zaplatí 40 korun, dospělí 60 korun.

Krásná procházka svátečně vyzdobeným městem je tu i pro dospělé, kteří se mohou zúčastnit Putování vánočním Hradcem. Akce se koná rovněž tuto neděli od 15 hodin a sraz je stejně jako v předchozím případě na Velkém náměstí u Turistického informačního centra. Všechny přítomné čeká komentovaná procházka krajského města a na závěr pěkný koncert. I tady je však nutné si kvůli zájmu předem zarezervovat místo.

Loutková pohádka o zakleté labuti v centru Budulínek

Další dětská pozvánka míří do Rodinného centra Budulínek. V neděli od 10 hodin tu Dobré divadlo uvede pohádku O zakleté labuti. „Tak jak se hrála loutková představení už za časů našich dědečků, tak bude odehrána i tato pohádka. Soubor se zabývá převážně tradičním pojetím loutkového divadla kukátkového typu s využitím klasických marionet na nitích,“ zve na pohádku Věra Rosová z Dobrého divadla, které letos slaví už deset let od začátku svého působení.

Pokud máte rádi Tučňáky z Madagaskaru, pak vás jistě potěší, že tento film uvede v sobotu hradecké kino Bio Central. Začíná se v 15.30 hodin a podle skvělý recenzí a ohlasů budou vtipní superagenti v černobílém zbarvení bavit zcela určitě nejen malé diváky, ale i jejich rodiče. Za lístek zaplatíte 120 korun, děti mají vstupné zlevněné.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme