Zveme: Víkend přinese farmářské trhy i koncert cimbálovky

Farmářské trhy jsou předposlední v tomto roce
Farmářské trhy jsou předposlední v tomto roce

Máme před sebou další dva dny volna a těm šťastnějším z nás dokonce začíná víkend před podzimními prázdninami. Jak si volno užijete? Možností máte hned několik. Pokud hodláte vyrazit za některou z akcí v Hradci Králové, inspirujte se naší tradiční páteční pozvánkou. Tentokrát vám přinášíme tipy na farmářské trhy, veřejné bruslení, loutkové pohádky i koncert k narozeninám Hradecké cimbálové muziky.  

Veřejné bruslení

Tuto sobotu od 16 do 17:30 hodin a také v neděli od 15 do 16:30 hodin probíhá veřejné bruslení v malé hale zimního stadionu. Bruslení je vhodné pro malé i velké a je každý víkend. Dospělí a mládež nad deset let za vstupenku zaplatí 30 korun, děti 20 korun a doprovod 10 korun. Šatna vyjde na pětikorunu. Za případné změny ručí provozovatel veřejného bruslení.  

Farmářské trhy

Předposlední farmářské trhy tohoto roku si můžete užít tuto sobotu od 8 do 12 hodin v Gayerových kasárnách. Návštěvníci zde najdou stánky se širokým sortimentem českého zboží a podzimní nabídkou. Nebudou tak chybět například dýně, jablka, hrušky, ořechy, ale i „dušičková“ výzdoba. Na trzích bude možno vybírat také ze široké palety masných výrobků a uzenin – od šunky, grilovacích, šunkových a zvěřinových klobás přes lahůdkové párky až po libové tlačenky, chutné jitrničky nebo produkty z hovězího a rybího masa, včetně těch uzených z Chlumce. Svoji domácí sezonní produkci dovezou a představí rovněž zelináři.Své výpěstky a výrobky budou prezentovat sami pěstitelé, chovatelé či malozpracovatelé, kteří ve své činnosti kladou především důraz na kvalitní suroviny a ekologický způsob zemědělství. Vstup je zdarma, poslední letošní trhy jsou naplánované za čtrnáct dní, tedy 7. listopadu.

Hradecká cimbálová muzika pořádá koncert k výročí svého založení

Hradecká cimbálová muzika slaví šedesát let od svého založení. Jubileum můžete oslavit spolu s ní na sobotním koncertě ve velkém sále královéhradeckého Adalbertina. Koncert začíná v 18 hodin. Jako hosté vystoupí Jan Matěj Rak - kytara a Taneční skupina DVORANA z Prahy. Vstupenky zakoupíte v předprodejích a na hkpoint.cz. Hradeckou cimbálovou muziku z Hradce Králové zakládal 21.10.1955 Eduard Novotný. Po celou dobu své existence se v cimbálovce vystřídaly desítky muzikantů a tanečníků, kteří nechybějí na folklorních festivalech. V repertoáru cimbálovky jsou písničky z Čech, Moravy, Slovenska, Maďarska, Rumunska i pár cikánských melodií.  

Veselé dětské pohádky nejen v hradeckém Adalbertinu

Naše pozvánka je tu také pro děti. V sobotu se spolu s rodiči mohou vydat například na veselou pohádku do Studia A v hradeckém Adalbertinu. Pohádka Kocour v botách začíná v 10 hodin dopoledne a trvá necelou hodinu. Účinkuje divadlo Koráb z Brna a představení je vhodné pro děti od čtyř let. Vstupenku zakoupíte za 50 korun. Další dětské představení se koná o den později  ve stejný čas a na stejném místě. Tentokrát se představení jmenuje Pidižvíci loupežníci a je o tom, jak pidižvíci a víly vyzráli nad zlou čarodějnicí. Veselá pohádková inscenace z dílny hradeckého souboru Studio PH Pohádka je vhodná pro děti od čtyř let. Za lístek zaplatíte 50 korun. Klasická české pohádka O dvanácti měsíčkách se hraje také v neděli od 15 hodin v Rodinném centru Budulínek. Loutkové představení zahraje sám principál loutkového souboru Spojáček z Liberce pan Rudolf Krause. Lístek stojí 50 korun, držitelé rodinných pasů mají vstup zdarma.

Veganská večeře v kině Bio Central

Poslední dnešní pozvánka je do hradeckého Bia Central na veganskou večeři tentokrát v mexickém stylu. Akce začíná v 18 hodin, vstupné na ni je dobrovolné. Veganské večeře v Hradci Kálové fungují v duchu uvař - přines – ochutnej. Uvařte libovolné jídlo bez živočišných složek (maso, mléčné výrobky, vejce, med) a přineste ho do kina, kde budete moci ochutnat pokrmy připravené od dalších účastníků večeře.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Vánoční trhy v Hradci zpestří novinka. Umělé kluziště

Velké venkovní umělé kluziště letos oživí Vánoční trhy na Velkém náměstí. Bude se bruslit na ploše velké 28x14 metrů. Hradečtí zastupitelé minulý týden schválili 3,5 milionu korun, za které by měly technické služby pořídit samotné kluziště a další potřebné vybavení. Možnost…
Čtěte více

ZVEME: Do karibské tančírny pod Pražským mostem a na výstavu růží

Co se bude dít o víkendu v Hradci Králové a blízkém okolí? Na Šrámkův statek dorazí pardubická trampská kapela Marien, na náplavce pod Pražským mostem se bude tančit latina na písčité karibské pláži. V Zahradě léčivých rostlin můžete obdivovat až 80 odrůd růží, Bílou věží bude v…
Čtěte více

Farmářské trhy v Hradci nově na Tylově nábřeží. Pořádá je parta nadšenců

V Hradci se minulou sobotu na Tylové nábřeží sešli farmáři a lidé si tak mohli nakoupit regionální potraviny. Přitom to původně vypadalo, že s farmářskými trhy bude letos v Hradci konec, z důvodu malého zájmu prodejců i návštěvnosti vedle Atria, se jejich pořádání zrušilo. Proto…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme