Zveme: Velikonoce na statku, na náplavce i na ledě

Velikonoce na statku | Foto: HKVS
Velikonoce na statku | Foto: HKVS

Velikonoční prázdniny začaly už ve čtvrtek a oslavy svátků jara se tak mnohým protáhnout na celý prodloužený víkend. Hradec Králové a jeho okolí nabízí několik zajímavých možností, kam vyrazit.

Na královéhradeckém zimním stadionu se opět představí mladí Královští lvi, které v souboji o baráž čeká utkání se Vsetínem. V sobotu a v neděli si mohou Hradečané na „zimáku“ naposledy zabruslit. 

Velikonoční tradice si návštěvníci připomenou pokud zavítají na Šrámkův statek v Pileticích. Turistickou sezónu můžeme přivítat na Velikonoční pondělí na hradecké náplavce podél Labe.

Junioři z HC Hradec Králové opět nastoupí v baráži o extraligu 

Junioři Královských lvů mají před sebou poslední domácí utkání v rámci letošní sezóny. „Nutno dodat, že jedno z nejdůležitějších. Páteční baráž proti Vsetínu startuje již v 17.30 hodin v malé hale hradeckého stadionu,“ popisuje Jakub Malý z HC Hradec Králové. „Mladí královéhradečtí borci potřebují Vaši podporu, pořiďte si vstupenku, kterou budete potřebovat. Vstupné je však zdarma,“ vyzývá Malý královéhradecké fanoušky hokeje.

Distribuci volných lístků zajišťuje fanclub, ale upozorňuje, že k dispozici je pouze omezené množství. Na aktuální stav ještě volných vstupů se infomujte na webových stránkách HC Královští lvi.

Poslední veřejné bruslení na zimním stadionu

S hokejovou pozvánkou souvisí také pozvání na poslední veřejné bruslení v této sezóně, které se uskuteční v sobotu a v neděli. Zimní stadion bude královéhradecké veřejnosti patřit v sobotu od 16 do 20 hodin a v neděli od 12,15 do 16,15 hodin. 

Šrámkův statek představí tradiční zdobení vajíček

Na Šrámkově historické usedlosti se velikonoční svátky začnou slavit už v sobotu 30. března. Klub lidové tvorby zde pořádá „Velikonoce na statku“ a tak návštěvníci mohou zhlédnout bohatou sbírku kraslic. „Výstava bude pro návštěvníky otevřena v tomto naprosto stylovém prostředí od soboty 30. března do až do Pondělí velikonočního 1. dubna, vždy od 10 do 16 hodin,“ informoval Petr Švihlík z Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti. 

Švihlík také upozornil, že po všechny tři dny budou členky Klubu lidové tvorby v roubené chalupě předvádět některé techniky zdobení kraslic jako je drátkování, zdobení voskem anebo slámou. Předvádět budou také paličkování, tkaní a síťování. „Návštěvníkům se tak od soboty až do pondělí skýtá možnost vyzkoušet si šikovnost vlastních rukou pod laskavým dohledem zkušených „maléreček“,“ pozval Petr Švihlík. 

Na Šrámkův statek je možné se dopravit autobusem MHD č. 13 (zastávka Piletice). V areálu je také zajištěno parkování. 

Náplavka v Hradci uvítá jaro i turisty

O Velikonočním pondělí odpoledne Tylovo nábřeží a nová náplavka podél Labe ožije vítáním nejen jara, ale především turistů.

Od 14 do 16 hodin je připraven program, při kterém zazní pozvánky na nadcházející turistickou sezonu na Hradecku a představeny budou letošních akce na nábřeží. K dalším zajímavým bodům programu patří plavby parníčky zdarma, ukázky chůze s holemi nordic walking anebo ochutnávka velikonočních jidášů, prodej čerstvého pečiva, velikonočního zboží a perníčků.

V 15 hodin proběhne vyhlášení soutěže o nejdelší hradeckou pomlázku za doprovodu folklórního souboru Červánek. Zajištěno je také občerstvení a hudební program, o který se postarají žáci Základní umělecké školy Na Střezině.

Vybírat z dalších kulturních akcí můžete v naší rubrice kultura.

Velikonoce na statku | Foto: HKVS Velikonoce na statku | Foto: HKVS
Foto: MmHK Foto: MmHK

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme