Zveme: Vánoce začínají i v kinech a Cigánski Diabli rozproudí Aldis

Cigánski Diabli zahrají v sobotu v Aldisu | Foto: Cigánski Diabli
Cigánski Diabli zahrají v sobotu v Aldisu | Foto: Cigánski Diabli

Víkendové tipy začneme pátečním večerem, kdy do Hradce Králové dorazí třinecká extraliga a domácí hokejové publikum se tak bude moci přesvědčit, zda i tentokrát hradečtí hokejisté vypráší Ocelářům kožich.

Na královéhradecká filmová plátna dorazily vánoční filmy, my zveme především na ty české. Co má společného ďábel a adventní čas se hudební přiznivci dozví na sobotním koncertu slovenského ethno uskupení Cigánski Diabli, kteří se Hradečanům představí v sobotu v Aldisu.

Dostanou Oceláři potřetí za uši?

V pátek v podvečer čeká na královéhradecké extraligové hokejisty další domácí utkání. Na zimním stadionu se utkají s Oceláři z Třince, se kterými se hradečtí už dvakrát potkali a pokaždé vítězně. „Nejen malí návštěvníci zápasu se mohou těšit kromě hokeje také na Mikuláše s čertem a andělem,“ zve na páteční hokejový souboj Sanny Muharem z HC Mountfield HK. Bitva 28. kola Tipsport extraligy startuje netradičně v 18,20 hodin.

Vánoční filmy dorazily do hradeckých kin

Už i v kinech se začíná promítat s adventní náladou. Královéhradecké multikino Cinestar zve na příklad na film Křídla Vánoc. Premiérový snímek s názvem Přijde letos Ježíšek?, z něhož divákům jistě utkví věta „Copak já jsem ňákej bejbibox?“, bude k vidění v pátek a v neděli v podvečerních a večerních hodinách v Bio Central. Další filmové tipy nejen na víkend najdete v naší kulturní rubrice v záložce „film“.  

Cigánski Diabli se na vánočním turné zastaví i v Hradci 

Hudební pozvánka tento víkend zamíří do královéhradeckého Aldisu, kde se v sobotu večer od sedmé hodiny rozezní ďábelské tóny od samotných „ďáblů“, alespoň tak si sami Cigánski Diabli říkají. Hudebníci ze Slovenska vyrazili na své vánoční turné a Hradec Králové je jednou z jejich pěti zastávek po České republice. O sobotním večeru zazní nejen Čardáš, ale i poetická Tichá noc anebo Ave Maria ve specifickém ethno aranžmá. Lístky je možné ještě stále zakoupit v předprodeji. Další informace najdete zde

Malý tip na vánoční nákupy

K vánočnímu času už také neodmysliteně patří nákupy. Vyrazit za trochu netradičním nákupním „šílenstvím“ můžete do královéhradeckého kina Bio Central, kde se v pátek odpoledne a v sobotu po celý den setkají přátelská atmosféra, domácí laskominy a především originální ručně vyrobené dárečky. Vánoční Art Piknik ve dvoraně kina Central začíná v pátek od 15 hodin.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme