Štítky: | Kultura | CineStar | Adalbertinum |

Zveme: V sobotu hrajeme Včera, dnes a zítra

David Šír ve svém podání Felixe Holzmanna | Zdroj: davidsir.com
David Šír ve svém podání Felixe Holzmanna | Zdroj: davidsir.com

„Co hrajete v sobotu?“ „V sobotu hrajeme Včera, dnes a zítra...“ Kdo by si nespojil právě tuto průpovídku s českým komikem Felixem Holzmannem? 

Chcete-li slyšet původní a časem prověřené scénky Felixe Holzmanna, zajděte v pátek (nikoli v sobotu!) do Centra mladých v Hradci Králové. V novém podání i kabátě je přiveze mladý herec David Šír.

David Šír získal jako jediný od Holzmannovy rodiny práva k uvádění jeho textů na jevišti. 

Mladý zástupce z divadla Semafor se oblékne do pruhovaného trička, uváže si červený šátek, nasadí kulaté brýle a neodmyslitelný „holzmannovský“ klobouk a předvede to nejlepší, co z tvorby Felixe Holzmanna v paměti národa uvízlo. 

Páteční večer plný smíchu a uvolněné zábavy začíná v sedm hodin ve Studiu A v Centru mladých v Malšovicích, lístky lze koupit v předprodeji.

Setkání sběratelů kamenů 

Na další akci zveme do prostor Adalbertina. Sobotní dopoledne a část odpoledne bude ve Velkém sále patřit výstavě minerálů, drahých kamenů, fosílií, šperků a dalších zajímavých přírodnin. 

Od osmé do čtvrnácté hodiny mohou návštěvníci nejen obdivovat rozmanitost přírody, ale také si zakoupit zajímavé kousky domů. 

Sobotní filmová nabídka

Na sobotní večer doporučujeme některé z nových filmových titulů, které uvádějí královéhradecká kina. 

V multikině CineStar je už druhým týdnem k vidění česká komedie Babovřesky od režiséra Zdeňka Trošky. Jeho jméno mají diváci spojené s evergreeny „Slunce, seno a ...“ a pokud do kina zajdete s tím, že jdete na typickou Troškovu komedii, tak se jí také dočkáte. 

Dalším titulem, ale z jiného žánru i prostředí, je čtvrteční premiérový snímek 30 minut po půlnoci. Diváky zavede do protiteroristického vyšetřování a honu na Usámu bin Ládina. 

Rámec filmu tvoří americká ambasáda v Pákistánu, dva roky po událostech z 11. září a příběh mladé agentky CIA Mayi. Diváci mohou očekávat napětí a trochu násilí a silných řečí, ale také scénáristicky zajímavý pohledu na vyšetřovací metody při boji s terorismem.

Další kulturní pozvánky a akce najdete v naší sekci kultura.

Sestřih z představení Davida Šíra

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Adalbertinum chátrá a rekonstrukce je zatím v nedohlednu

Historická budova hradeckého kulturního centra Adalbertinum má své nejlepší časy už dávno za sebou. Nyní už je roky v havarijním stavu, městu se nedaří dokončit ani projektovou dokumentaci. Návštěvníky vítá mobilní oplocení i rezavé lešení se stříškou, která brání nejhoršímu,…
Čtěte více

Letošní rok bude Hradcem hýbat kultura, město čekají i nové akce

Vedení města Hradce uskutečnilo během ledna pracovní jednání s více než třiceti pořadateli velkých kulturních akcí. Návštěvníky v celém letošním roce čeká pestrý program a více než pět desítek velkolepých událostí. Kromě tradičních akcí jako jsou divadelní Regiony, Rock for…
Čtěte více

Filharmonie vrací částky předplatného, ale také plánuje novou sezónu

Hradecká filharmonie od nového roku vrací částky za zrušené koncerty a s telefonáty přicházejí osobní příběhy jednotlivých návštěvníků. Život bez kultury je hlavně pro abonenty, kteří nevyužívají internet, náročný. Filharmonie ale i v této nejisté době plánuje a připravuje novou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme