Štítky: | Kultura | Sport | Pozvánka |

Zveme: Rozdrtí Hradec Pardubice na Dni Labe?

Trubačova lávka se koná i letos | Foto: Den Labe 2012
Trubačova lávka se koná i letos | Foto: Den Labe 2012

Konečně přišly teplé dny a s nimi i tradiční královéhradecká akce Den Labe. Ani letos nemůže chybět hradecká výzva pro pardubickou osmiveslici, dětský den anebo všemi milovaná Trubačova lávka. Letošní ročník Dne Labe doprovodí i balóny a hořákovou podívaná.

Netradiční akce se chystá také v neděli odpoledne na Šrámkově statku – Velké letní veselení je novinkou v hradeckém kulturním programu, ale rozhodně přinese zajímavě strávenou chvilku. Veselení slibuje třeba vystoupení oblíbeného uskupení herců z Klicperova divadla.

Den Labe obsadí nábřeží v Hradci Králové 

Den Labe letos odstartuje v pátek už v devět hodin ráno a až do čtyř odpoledne bude program vyhrazen především pro dětské účastníky. Dítka se mohou zdarma vyřádit na skákacích hradech a skluzavkách, trampolínách, zastřílet si na střelnici anebo vyzkoušet zorbing.

Od čtvrté do páté hodiny odpoledne bude probíhat prezentace na oblíbenou Trubačovu lávku. Letos je volných 60 startovacích míst a ještě ve středu nebylo jasné, zda se vůbec bude konat v mokré variantě. „Každý účastník má pouze jeden pokus na čas. Všichni účastníci dostanou vestu a okolo lávky budou záchranáři. Startovat mohou všichni od 15 let,“ popisují pořadatelé. Letos mohou závodit i týmy a nebo jednotlivci v kostýmech na téma karneval - vyhrává nejnápaditější kostým. Start běhu po 48 metrů dlouhé a vratké Trubačově lávce je v 17 hodin. 

V pátek také vyráží osmiveslice k lítému boji mezi Hradcem Králové a Pardubicemi, startují po šesté hodině večer. „Minulý rok Pardubice rozdrtily hradeckou osmiveslici a proto se hradečáci rozhodli k odvetě. Hradec se tvrdě připravuje a doufá, že odveta bude sladká a teší se na vítězství. Hradečáci přijďte povzbudit naše veslaře,“ vzkazují organizátoři Dne Labe. Zbytek pátečního večera bude patřit koncertům. 

Dračí lodě budou v sobotu brázdit Labe

Sobotní program Dne Labe bude ve znamení dračích lodí. Do letošního ročníku soubojů dračích lodí se přihlásilo devět posádek, mezi nimi i firemní anebo složené z politiků. Dračí lodě budou z nábřeží Labe k vidění už od osmi hodin ráno, kdy odstartuje první z nich. Finále dračích lodí proběhne v jednu hodinu odpoledne.

Ani v sobotu nebude chybět hudební program, návštěvníci se ale navíc mohou zapojit do zumba maratonu anebo si večer po setmění počkat na hořákovou šou. Té bude ještě (při dobrém počasí) předcházet vzlet horkovzdušných balónů. Po oba dny je program akce Den Labe přístupný zdarma. 

Nedělní Veselení na Šrámkově statku

Nedělní odpoledne a především počasí zatím slibuje letní atmosféru a zpříjemnit si ji mohou všichni, kteří vyrazí na Šrámkův statek v Pileticích. Od čtvrté hodiny odpoledne tady začíná akce Velké letní veselení, která kromě zábavy pro zadané i nezadané nabídne šou herců z Klicperova divadla. Co si připravili pro tentokrát je zatím tajemství, ale "klicperáků" znalí diváci vědí, že se máme na co těšit.

V rámci Veselení se také bude křtít nová kniha Putování Jižní Afrikou od hradeckého lékaře a cestovatele Ladislava Hanouska.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme