ZVEME: Na africké trhy a rozloučení s létem a prázdninami

Africké trhy v Hradci Králové nabídnou čerstvé ovoce a koření.
Africké trhy v Hradci Králové nabídnou čerstvé ovoce a koření. | autor: Virunga

První zářijový víkend bude v Hradci Králové opět živo. Virunga přiveze to nejlepší ovoce z afrických políček, zahrádek a sadů, přímo od drobných farmářů, bez chemie a konzervantů. Hasičská zbrojnice Březhrad hostí akci loučení z prázdninami, loučit se s létem bude také NãPLAVKA café & music bar. Na soutoku v Jiráskových sadech můžete navštívit tradiční Svátek vína, na Masarykově náměstí zase obdivovat veterány. Slavnosti královny Elišky se konat nebudou, pořadatelé se rozhodli akci zrušit a vrátili městu dotaci ve výši 700 tisíc korun.

 

 

KONEC LÉTA NA NÃPLAVCE

NãPLAVKA café & music bar pořádá v pátek od 18 hodin rozloučení s létem: "Už třetím rokem oslavíme KONEC LÉTA na Nãplavce open air koncertem. Letos se speciálním podtitulem. Kapelník Factorial! Orchestra Zdeněk Borecký slaví za pár týdnů životní jubileum. Jako dárek k jeho požehnanému věku jsme se rozhodli dát našemu tradičnímu letnímu koncertu na NãPLAVKA café & music bar speciální podtitul. Pozvánku přijaly také další dvě kapely, kde náš Zdenda působí: Brass Avenue a Pavel Tylšar & Orpheus' Soldiers. Uvidíme se 2. září!" Vstupné stojí 400 Kč.

AFRICKÉ TRHY

V neděli od 9 do 16 hodin můžete na Masarykově náměstí v Hradci Králové nakoupit čerstvé africké ovoce. "Hradec zažije velkou exotickou jízdu! Virunga vám totiž znovu veze to nejlepší ovoce z afrických políček, zahrádek a sadů. Přímo od drobných farmářů, tak jak to má být. Bez chemie a konzervantů, všechno zaručeně přírodní. Potěšení pro všechny smysly zaručeno!" Těšit se můžete třeba na obří jackfruit, to nejmáslovější avokádo na světě, spoustu druhů banánů, mango, několik druhů mučenky, slaďoučký ananas, voňavou papáju nebo dračí ovoce. Nakoupit můžete i sušené ovoce - ananas nebo mango sušené s banánem a medem, dále koření ze Zanzibaru, kvalitní kávu, čaje a čerstvé kakaové boby. Virunga.cz je česko-ugandský food projekt, který dováží tu nejčerstvější zemědělskou produkci, letecky, ze srdce Afriky. "Podporujeme ugandské lokální farmáře a pěstitele. Vykupujeme za férové ceny a těšíme česká srdce tím nejupřímnějším ovocem na světě."

SVÁTEK VÍNA NA SOUTOKU

V pátek od 14 do 22 hodin se bude v Jiráskových sadech na soutoku pít víno. Širokou škálu vín představí více jak třicet českých, moravských i zahraničních prodejců. Opět nebude chybět kvalitní gastronomie a rozmanitý doprovodný program. V hlavní části parku budou znít francouzské šansony; Martin Chodúr představí program "Pocta velkým hlasům" a kapely Old čoud a Pavouk Čichal Salám v podvečerních hodinách nadchne  návštěvníky svou rozmanitou hudební produkcí. Ateliér Jitky Šedové, jako každoročně, vstoupí svou módní přehlídkou do programu u hlavního podia. V Růžové zahradě se mohou návštěvníci těšit jak na hudební produkci Two4U, ale i divadelní nebo taneční vystoupení.

KRÁLOVÉHRADECKÁ VETERÁN RALLYE 

Masarykovo náměstí v sobotu zaplní historická vozidla. Od 11 do 14 hodin můžete obdivovat výstavu historických vozidel, která je součástí 20. Královéhradecké veterán rallye.

ROZLOUČENÍ S PRÁZDNINAMI V BŘEZHRADU

Březhradské tradiční rozloučení s prázdninami je naplánováno na sobotní 16. hodinu. Děti budou moci soutěžit o sladké odměny - bude se házet míčky, střílet ze vzduchovky, lovit bonbónového hasiče a nebo se přetahovat lanem. V 19 hodin začne hudební produkce, můžete se těšit na několik žánrů a kapel, jako první zahrají TWO4U, poté The Deep Six. Na místě bude zajištěno občerstvení a bude se hrát za každého počasí díky přistavenému stanu.

VOTROCI SE UTKAJÍ S BANÍKEM

FC Hradec Králové vyzve FC Baník Ostrava na stadionu v Mladé Boleslavi v neděli v 16 hodin. Hradecký fotbalový klub vyšle i tentokrát do Mladé Boleslavi tradiční fanouškovský autobus. Ten zaveze příznivce Votroků přímo k Lokotrans Aréně a po utkání s Baníkem je přepraví zpět, a to za 150 Kč.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme