ZVEME: Děti se o víkendu rozloučí s prázdninami, vybírat mohou z mnoha akcí

Lev Gustík bude pro děti na Slezské plovárně v Hradci Králové.
Lev Gustík bude pro děti na Slezské plovárně v Hradci Králové.

Poslední srpnový víkend bude v Hradci Králové nabitý sportovními i kulturními akcemi. Děti se mohou rozloučit s prázdninami ve velkém stylu. Na letišti se pro ně koná festival Kefír, mohou bloudit s baterkou v kukuřičném bludišti, vyrazit na sportovní odpoledne na Slezskou plovárnu, dělat pokusy na Hučáku nebo hledat poklad na Stříbrném rybníku. Na nábřeží se tradičně sejdou paromilové, ale také milovníci piva.

 

NOČNÍ BLOUDĚNÍ V KUKUŘIČNÉM BLUDIŠTI

"Přijďte se bát s Kukuřičáky! Opět pro vás chystáme oblíbené noční bloudění společně se strašidly a speciální tajenkou," lákají organizátoři na noční bloudění v kukuřičném poli. Můžete přijít v pátek od 21:00 do 1:00. Do 23:00 je program vhodný především pro děti s rodiči, poté vypukne zábava pro odvážnější. "Doporučujeme s sebou baterku a pořádnou dávku odvahy. Ačkoliv máme rádi Vaše čtyřnohé kamarády, tak je s sebou neberte z důvodu bezpečnosti, nebudou vpuštěni do bludiště. Návštěvníci ve strašidelném kostýmu mají slevu na vstupném!" 

SPORTOVNÍ ODPOLEDNE S GUSTÍKEM

Dnes od 15:00 bude na Slezské plovárně živo: "Přijďte si s dětmi zasportovat na Slezskou Plovárnu. Sportovní stanoviště prověří jejich fyzickou zdatnost, kreativitu a šikovnost. Během odpoledne můžete potkat také maskota Hradce Králové - Lva Gustíka," zvou pořadatelé. Vstup je zdarma.

NÁBŘEŽÍ PAROMILŮ

Již 19. ročník Nábřeží paromilů se koná v sobotu od 10 do 16 hodin, jako vždy na hradeckém Smetanově a Eliščině nábřeží a také v parčíku 5.května, kde je umístěna Dětská železnice.

HRADECKÉ NÁBŘEŽÍ PIVA

V sobotu se na nábřeží sejdou také pivaři, a to na náměstí Osvoboditelů od 12 až do 22 hodin. Pivovar Hradecký Klenot ve spolupráci s Hostincem Malý Růžek připravili hradecké rozloučení s létem. Kromě piva nabídne Chilli Táta svoje burgery. Zahrají kapely Mahoganyo, Manual a Čí je to vina? Připravena bude i zábava pro děti.

FESTIVAL KEFÍR

Festival Kefír pro děti a jejich rodiče se koná v sobotu v Parku 360 na královéhradeckém letišti. "A bude letos pořádně vostrej! Vypsaná fiXa, Visací zámek, Kašpárek v rohlíku a další kapely, kvalitní divadelní představení a spousta osvědčených kefírovských blbin jako obří houpačka na jeřábu, svezení na popelářském fáru či bagrování opravdovým bagrem. Nejvěrnější přespí v kempu, kde se v pátek večer a v neděli dopoledne mohou těšit na bonusový program," říkají organizátoři oblíbeného rodinného festivalu.

POKLAD NA STŘÍBRNÉM RYBNÍKU

V sobotu ve 13:00 startuje v kempu Stříbrný rybník v Hradci Králové tradiční akce Poklad na Stříbrném rybníku. Již potřetí v srpnovém termínu jako rozloučení s prázdninami. "Areál Stříbrného rybníka a lesy od Pytláka až k aktivitám Na Větvi budou naše! Přijďte s dětmi strávit příjemné dopoledne plné úkolů, soutěží a odměn, vstup zdarma!"

ROZLOUČENÍ S PRÁZDNINAMI NA HUČÁKU

V neděli od 9 do 16 hodin pořádá Malá vodní elektrárna Hučák loučení s prázdninami: "Přijďte se rozloučit s letními prázdninami do vodní elekrárny. Během povídání o obnovitelných zdrojích vám budou dělat společnost energetičtí skřítci Eneři i hradecký maskot Gustík. Prohlídky elektrárny jsou v plánu vždy v 10, 12 a 14 hodin. Čekají vás tvořivé dílničky, zábavné pokusy, virtuální realita. Vstup zdarma.

VOTROCI SE UTKAJÍ S OLOMOUCÍ

FC Hradec Králové vyzve v 5. kole fotbalové Fortuna ligy SK Sigma Olomouc. Zápas začíná v mladoboleslavské Lokotrans aréně v neděli v 16 hodin.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme