Štítky: | HC Mountfield HK | Noc vědců |

Zveme: Chilli pochoutky i (ne)bezpečné experimenty. První říjnový víkend v Hradci si užijete

Noc vědců přiláká na hradeckou univerzitu každý rok stovky lidí
Noc vědců přiláká na hradeckou univerzitu každý rok stovky lidí | autor: nocvedcu.cz

Září se s námi pomalu ale jistě loučí a na scénu přichází měsíc říjen. A to rovnou ve velkém stylu. V Hradci na vás totiž o víkendu čeká nálož zajímavých kulturních i sportovních akcí. Už dnes večer si můžete užít spoustu zábavy na Noci vědců, kterou pořádá univerzita a knihovna. Zítra pak můžete nažhavit své chuťové pohárky na prvním ročníku Chilli festivalu. Kromě toho tu jsou koncerty a samozřejmě hokej. Vybere si zkrátka každý.

Noc vědců láká na šifry, experimenty i workshopy o financích

Hradecká univerzita opět po roce zve na Noc vědců. Tentokrát na téma bezpečnost. A i když hlavní téma nemusí znít na první pohled lákavě, opak je pravdou. Program je totiž více než zajímavý. Akce proběhne dnes od 18 do 24 hodin. Těšit se můžete na mnoho zábavných experimentů, her, přednášek a workshopů na jednotlivých fakultách. Filozofická si například připravila přednášky o tom, jaké bezpečnostní hrozby hrozí v Asii, Africe či Americe, zúčastnit se můžete i workshopu na téma jak lidé v minulosti chránili své bezpečí. Pestrou nabídku programu má připravena i přírodovědecká fakulta, která se zaměří na kódy a šifry, hlavolamy, ale i mravence nebo bezpečnost potravin. Vydat se můžete také na pedagogickou fakultu, která návštěvníkům ukáže, že nebezpečná můžou být třeba i slova nebo texty. Kompletní program najdete na stránkách univerzity a také městské knihovny, která pořádá rovněž řadu zajímavých pokusů, her i soutěží hlavně pro děti. Vstup na akci je zdarma.

Soutěž v pojídání chilli i koncerty. První ročník pálivého festivalu míří do Hradce

Máte rádi, když je jídlo pěkně ostré? Tak to si nesmíte nechat ujít první ročník Chilli festivalu Mechov. Akce nejen pro všechny milovníky pálivých papriček proběhne v sobotu od 10 do 20 hodin na Orlickém nábřeží v Letním kině Širák. „Cílem akce je sdružit lidi, co mají rádi pálivé jídlo, propadli chilli a nebo se o něj prostě jen zajímají. Festival představí chilli produkty z České republiky, využití chilli v gastronomii a nabídne pestrou škálu občerstvení i kulturního vyžití pro všechny generace,“ slibují pestrý program organizátoři. Návštěvníci mají navíc možnost sami si přinést své domácí pálivé speciality a porovnat je s ostatními. A pro nejodvážnější je připravena i soutěž v pojídání chilli. Vstupenky koupíte v předprodeji za 120 korun, na místě za 150 korun, děti do dvanácti let mají vstup zdarma.

Víkendové koncerty: V Hradci zahrají Nezmaři i Tomáš Klus

Už v sobotu po roční pauze vystoupí Tomáš Klus a jeho Cílová skupina se svým podzimním RECYKLUS TOUR v hradeckém kongresovém centru Aldis. Písničky, které tu v novém kabátku zazní, jsou hlavně na návštěvnících, kteří si je mohou sami vybrat. Vstupenky koupíte na serveru ticketportal.cz. Folk, trampská píseň i country. Tak by se dal popsat styl kapely Nezmaři. Poslechnout si je můžete už tuto neděli v Klicperově divadle ve studiu Beseda. Nezmaři koncertují od 19 hodin, poslední lístky lze rezervovat přes informační server hkpoint.cz. Stálice české hudební scény byla založena už v roce 1978 a v Hradci představí největší hity své hudební kariéry i ochutnávku z novější tvorby.

Hokejisté se na domácím ledě utkají s Libercem

Naše poslední dnešní pozvánka je ryze sportovní. A to na hokejové utkání mezi domácích týmem Mountfield HK a Libercem. 9. kolo hokejové Tipsport extraligy 2016/2017 začíná v neděli v 17 hodin na hradeckém hokejovém stadionu.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zažít můžete Noc vědců, pohádkovou či hororovou bojovku v lesích

Kam vyrazit v Hradci o víkendu? Třeba do Dopravního podniku, který u příležitosti 95. výročí založení městské hromadné dopravy v Hradci Králové pořádá den otevřených dveří. Univerzita a další vědecké instituce lákají na Noc vědců. Vyrazit můžete do hradeckých lesů na…
Čtěte více

Hradec prodloužil dohodu s Mountfieldem, hokejový klub zůstane do roku 2026

Po letošním historickém úspěchu, kdy hradecký hokejový klub získal v základní části extraligy Prezidentský pohár, se město Hradec Králové a společnost Mountfield dohodly na prodloužení spolupráce minimálně na dalších několik sezón. Město navíc přispěje na provoz zimního stadionu…
Čtěte více

Do zimního stadionu chce Hradec investovat 50 milionů

Město Hradec Králové plánuje rozsáhlé úpravy zimního stadionu za desítky milionů korun, z čehož by nemělo těžit jen extraligové "áčko" hradeckého Mountfieldu, ale také žáci a dorostenci. Vznikne nové zázemí pro hráče, posilovna a rozcvičovna, ale i kanceláře a…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme