Štítky: | Pozvánka |

Zveme: čarodějnice v Hradci Králové a okolí

Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac
Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac

Poslední duben je už tradičně spojený s ohni, které vzplanou do filipojakubské kouzelné noci.

K původně keltskému svátku se v naší minulosti také váže skutečné pálení žen, které byly nařčeny z praktikování černé magie. 

Na pálení čarodějnic můžete vyrazit také v Hradci Králové a jeho blízkém okolí. 

Ohně na Chlumu u Hradce Králové

V Amfiteátru na Chlumu kousek od Hradce Králové (směrem na Jičín) se připravuje první z řady akcí. Tou letošní první akcí pod otevřeným nebem je pálení čarodějnic. Začátek je naplánován na 18 hodin, kdy se děti i jejich rodiče mohou zapojit do pásma her. Vatra se bude podpalovat ve 20 hodin. 

Pálení největší vatry v Hradci Králové

Pravděpodobně největší hranice vzpale na letišti v Hradci Králové v areálu Festivalparku. Od čtyř hodin odpoledne se návštěvníci Festivalparku mohou pobavit nejen u tradičního pálení čarodějnic, ale také na autodromu nebo na nočním painballu. Pro děti je připraven dětský koutek, pro tatínky motokáry. Vstup do bran Festivalparku je zdarma. 

Čarodějnice pro malé u Média

Pro nejmenší jsou čarodějnice připravené také na Moravském předměstí před střediskem Médium (v ulici Jana Masaryka č.p. 605). Součástí akce bude opékání špekáčků a samozřejmě pálení ohňů a hry pro děti. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
30.4.2013 13:11
Jméno (neregistrovaný)
vatra
označení "vatra" pro tu hromadu větví velikou jak rodinný dům na hřišti pod rozhlednou na Chlumu je hodně eufemické. Odhaduju to tak na 300 prostorových kubíků. Ale buřty si tam asi neopečete :-)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme