Štítky: | Doprava | podjezd | železnice |

Železniční podjezd směrem do Kuklen čeká rekonstrukce. Jak dlouho bude uzavřen?

Vizualizace podjezdu
Vizualizace podjezdu | autor: Opočenský Valouch architekti

Podjezd pod železniční tratí, který spojuje křižovatku Koruna s hradeckými Kuklenami, se dočká rekonstrukce. Díky ní bude průjezd Hradcem Králové tímto frekventovaným silničním úsekem plynulejší i bezpečnější. Rekonstrukce podjezdu je součástí modernizace železniční stanice, která by měla začít koncem letošního roku a bude jednou z etap projektu „Zdvoukolejnění trati Hradec Králové-Pardubice-Chrudim“. O náklady na rekonstrukci silničního podjezdu se podělí Správa železniční dopravní cesty s hradeckou radnicí, která na stavbu přispěje 180 miliony korun.

Město počítá s tím, že podle harmonogramu Správy železnic vynaloží v následujícím roce na rekonstrukci železničního podjezdu na Gočárově třídě deset milionů korun, v roce 2026 půjde o 40 milionů, v roce 2027 uhradí 30 milionů. V letech 2028 a 2029 bude částka shodně ve výši deseti milionů.  V roce 2030 město zaplatí 80 milionů korun. „Díky rozšíření a prohloubení železničního podjezdu vzniknou po jeho  obou stranách stezky pro chodce i cyklisty. Znamenat to pro ně bude bezpečnější a komfortnější pohyb při průjezdu tímto místem,“ říká náměstek primátorky pro oblast strategického rozvoje a investic Lukáš Řádek.

Rekonstrukce a rozšíření podjezdu bude rozděleno na dvě samostatné časově oddělené etapy. V té první bude vybudován železniční most nad Pražskou třídou se zachováním podjezdu ve stávajícím stavu. Demolice mostního objektu nad podjezdem vyvolá úplnou uzavírku podjezdu na nezbytně nutnou dobu přibližně tří až čtyř týdnů. Druhá etapa, rozšíření a prohloubení podjezdu, s předpokládanou úplnou uzavírkou podjezdu na dobu zhruba jednoho roku, se uskuteční až v koordinaci s připravovanou přestavbou nadjezdu v Koutníkově ulici na čtyřpruh (investorem nadjezdu je ŘSD).

Modernizace železniční stanice, jejímž investorem je Správa železnic, by mohla být zahájena už letos v prosinci prvními přípravnými pracemi. Předpokládaný konec je stanoven na rok 2030.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Dopravní podnik vypnul starý e-shop, je nutné se zaregistrovat znovu

Lidé, kteří ve vozech městské hromadné dopravy v Hradci Králové využívají časovou jízdenku, se musí zaregistrovat na novém e-shopu. Starý online obchod hradecký dopravní podnik k pondělí 17. června vypnul, původní odkaz na nákup jízdenek již nefunguje. Díky změně by se měla…
Čtěte více

Do Hradce už se valí fanoušci na Rock for People

Dnes v Hradci Králové začíná čtyřdenní hudební festival Rock for People a minimálně řidiči na hradeckých silnicích už nájezdy desítek tisíc fanoušků pociťují. Na silnicích se tvoří kolony.  Pořadatelé očekávají příjezd hudebních fanoušků z Česka i ze zahraničí. Policie…
Čtěte více

Elektrokoloběžky už si v Hradci můžete půjčit. Město zpřísnilo pravidla používání

V hradeckých ulicích už opět můžete vídat elektrokoloběžky. Ve městě fungovaly už dříve, ale před časem zmizely. Nyní hradečtí zastupitelé schválili dohody o pravidlech provozu sdílených elektrokoloběžek se společnostmi Lime Network a TO-MI electro CZ. Každá z nich bude mít v…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme