Štítky: | Kultura | Víkend | Sport | Fotbal | Pozvánka | Nábřeží |

Víkend: parkurové závody, nábřeží plné páry a Baník!!!

Předposlední víkend těchto prázdnin začne jezdeckými závody v parkurovém skákání, které pořádá zdejší jezdecký klub. Neméně zajímavá a jistě i zábavná bude další z akcí na nábřeží, tuto sobotu se na břehu Labe potkají všichni milovníci páry. Fandové hradeckého fotbalu pak jistě bouřlivě přivítají Baník, který se pod lízátka chystá už tuto neděli.

Další Grand Prix, tentokrát ale ne na kolech, nýbrž na koních, čeká na všechny hradecké „koňáky“ už od pátku v malšovickém jezdeckém klubu. Třídenní závody v parkurovém skákání, které nesou název města – Grad Prix města Hradec Králové – se letos uskuteční už po sedmé. Víkend v jezdeckém klubu bude věnovaný soutěžím v kategoriích děti, junioři, mladí jezdci a senioři. Vrcholem závodů pak bude dvoukolová soutěž s výškou překážek do 150 cm. Pořadatelé očekávají i mezinárodní účast. Doprovodný program pak připravili nejen pro děti. „Těšit se můžete na jízdu na čtyřkolkách, oslících a ponících, výstavu zahradní techniky, osobních automobilů a trucků,“ slibují pracovníci z Hradeckého jezdeckého klub Malšovice. První soutěž začíná v pátek v jedenáct hodin dopoledne.

Páteční večer, neboli zahájení víkendu, si můžete zpříjemnit na posledním letním koncertě na Šrámkově statku v Pileticích. Od sedmé večerní zde koncertuje hradecká kapela Nadoraz. „Nadoraz byl původně folkovou kapelou, ale postupně oblékl dixielandový kabát a dnes po více než dvaceti letech, s ironií sobě vlastní, hraje nejen swing, dixieland, country, ale i rap, funky a rock v nenapodobitelném provedení,“ popisuje sama sebe kapela. V pátek se tedy je na co těšit.

V sobotu se po čtrnácti dnech znovu vrací farmářské trhy do Gayerových kasáren. Celé dopoledne, tedy od osmi do dvanácti hodin, budou moci farmářští nadšenci nakoupit z široké nabídky nejen pekařských výrobků, ale třeba i z nabídky vajíček, brusinek nebo produktů z rakytníku. Organizátoři slibují, že chybět nebudou ani kvalitní vína od moravských producentů, tvarohové dezerty, luštěninové bezlepkové výrobky či sladkosti, sirupy, marmelády, ale také třeba proutěné zboží a dřevěné stoličky. „Farmářské trhy jsou pro všechny, kdo s námi sdílejí sympatii pro jakostní domácí výrobky a pro ty, kteří je v této zemi umí vypěstovat a vyrobit,“ vztazuje Petr Švihlík z Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti, která zdejší trhy organizuje.

Sraz milovníků páry a parních strojů, vynálezu, který naši společnost provází už od roku 1765, se koná už tuto sobotu. Na Eliščině a Smetanově nábřeží bude možné vidět lodě, lodní modely, zahradní anebo modelové železnice a také konstruktéry těchto strojů. „Jako v předchozích ročnících Nábřeží paromilů jsou připraveny plavby na parníčcích po řece, jízdy na vláčcích nejen zahradních železnic a ukázky parní techniky v pohybu a provozu,“ lákají organizátoři na nábřeží mezi Tyršovým mostem a Novákovými garážemi. Dále ještě doplňují, že levá náplavka Labe bude věnována sekci historii hasičské techniky od ručních stříkaček přes parní stříkačky a až po současnou výbavu hradeckého hasičského záchranného sboru. Pravá náplavka Labe pak bude zasvěcena modelářům, k vidění bude expozice modelů lodí, parních strojků a dalších samohybů. „Směrem k Tyršovu mostu bude sekce velkých parních strojů jako jsou lokomobily anebo parní válce. V parčíku před Novákovými garážemi bude zcela nová sekce historických vozidel, kde nově přivítáme i naše přátelé z Veterán Car Clubu ve Dvoře Králové nad Labem,“ informují pořadatelé. Pro dětské návštěvníky budou pak připravené modelové železnice, které najdou v parčíku a po jeho obvodu. Desáté setkání paromilů na nábřeží začíná v deset hodin dopoledne.

Na Baník!!!

„Pojďme společně vrátit Ostravě obě porážky z loňské sezóny,“ takto zve Jan Šisler na nedělní zápas mezi Votroky a Baníkem. Pod lízátky se od pěti hodin chystá souboj, ve kterém mají hradečtí Votroci co vracet. Podpora všech Hradečanů je jistě vítaná.


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme