V říjnu se změní termíny svozu odpadu

Od začátku října dojde v Hradci Králové ke změnám v harmonogramu vývozu komunálního odpadu. Nové termíny svozu budou zveřejněny v posledním zářijovém týdnu.

K velkým změnám svozového plánu na území Hradce došlo naposledy před šesti lety, v roce 2006. "Díky změně mnoha místních podmínek jsme nuceni přistoupit k dílčí úpravě svozových plánů tak, aby odpovídaly současným požadavkům,“ řekl Radek Sokol, ředitel společnosti Hradecké služby. Ke změnám ve svozu odpadu však došlo také začátkem tohoto července na ulicích Dukelská, S. K. Neumanna a na severním okraji náměstí 28. října, kde probíhá rekonstrukce a dopravní uzavírka v této oblasti. Dny odvozu zůstaly stejné, ale popelnice vynáší a zpět vrací zhovovitel stavby. "V místech, kde se provádí služba vynášky a zanášky jsou nádoby ke svozu vynášeny mezi šestou až sedmou hodinou a vrací se  zpět po svozu po 12. hodině. Nádoby na dočasná místa svozu má za povinnost přistavit zhotovitel stavby," informují Hradecké služby. 

Nový plán odvozu odpadu se týká zhruba jedné třetiny ze všech ulic ve městě. Podle ředitele Hradeckých služeb se změny připravovaly dlouhodobě. "Důraz jsme kladli zejména na snížení objemu odpadů, který je ukládán mimo sběrné nádoby při jejich předčasném naplnění a zvýšení účinnosti svozu tříděných odpadů," uvedl Sokol.

Hradečtí "popeláři" chtějí svoz také zefektivnit a omezit jeho negativní vliv na životní prostředí ve městě. "Díky změně svozových tras se například sníží počet svozových vozidel a tím i omezí hlučnost a dopravní zatížení v ulicích," vysvětlil Sokol další důvody změn.

Kompletní svozový harmonogram uvedou Hradecké služby a město Hradec Králové na svých webových stránkách až v pondělí 24. září. Občané ho však také dostanou v papírové podobě jako součást zpravodaje Radnice.

Současné termíny svozu papíru, plastů, skla a komunálního odpadu můžete najít zde.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Část odpadkových košů v ulicích Hradce bude na tříděný odpad

Hradec Králové chce vyzkoušet třídění přímo do odpadkových košů. S novinkou se začnou setkávat Hradečané například v parcích a na dalších místech města. Z nich se odpadky dosud netřídí a končí na skládce. První koše na třídění jsou v ulici U Labe. Teď je chce město vyzkoušet…
Čtěte více

S větším počtem návštěvníků v hradeckých lesích roste i množství odpadků

V době vládních omezení tráví většina lidí volný čas v přírodě. Ovšem nárůst pohybu obyvatel znamená pro Městské lesy Hradec Králové také větší množství odpadků. Naštěstí končí většina v odpadkových koších, ale roušky a respirátory nejsou v lesích výjimkou, uvádí Český rozhlas…
Čtěte více

Už nemusíte k oranžovým kontejnerům, město začne svážet tříděné oleje od domů

Doposud museli obyvatelé Hradce Králové s tříděnými oleji do sběrného dvora nebo k oranžovým kontejnerům, které jsou k dispozici na 53 stanovištích ve městě. Nově bude jejich třídění ještě jednodušší a navíc se rozšíří. Od 1. února bude totiž zahájen svoz přímo od rodinných…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme