V Gajerových kasárnách bude penzion pro válečné veterány

Hradec Králové nezíská od armády do svého majetku objekt Gajerových kasáren. Ministerstvo obrany tady totiž hodlá vybudovat penzion pro válečné veterány. Město Hradec Králové o získání objektu přitom velmi usilovalo.

Důvodem, proč se ministerstvo pro stavbu penzionu rozhodlo, byla smrt generála Rudolfa Pernického. O toho prý nebylo dostatečně postaráno. „Domov pro válečné veterány má mít kapacitu asi 30 lůžek a sloužit bude pro spádovou oblast Královehradeckého a Pardubického kraje,“ řekla Jindřiška Verešová z tiskového oddělení Ministerstva obrany. Kdy by měla být ale rekonstrukce přesně dokončena Verešová neprozradila.
Náklady na rekonstrukci se vyšplhají minimálně na 50 milionů korun. Hradeckou radnici ale ztráta kasáren mrzí. Chtěla do nich totiž přestěhovat základní uměleckou školu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
20.1.2006 16:56
Petr (neregistrovaný)
cena
Tedy nějak jsem se asi přeslech, ale cena minimálně 50 000 000,- Kč za 30 lůžek, to je cca 1,6 milionu na jedno lůžko !! No d.....e znám lidi co za to mají malý rodinný domek. My tedy máme bohatou armádu :o))
20.1.2006 18:25
jpa (neregistrovaný)
Človíčku, a to ještě nevíte, co tam chtěl magistrát utopit za prachy za "huměleckou základní školu"!
JPA

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme