Třída ČSA by měla být do konce roku kompletně opravená

Opravy na tř. ČSA | Foto: VAK HK
Opravy na tř. ČSA | Foto: VAK HK

Právě probíhající stavební práce na kanalizačním řadu části třídy ČSA v centru Hradce Králové završí rekonstrukce povrchů vozovky.

Záměr a podmínky, které na úterním zasedání rady města odsouhlasilo vedení královéhradecké radnice, počítá s tím, že plynule naváže na právě probíhající práce vodohospodářů. Kromě důstojného povrchu silnice se mohou obyvatelé města těšit na konečně bezbariérové úpravy přechodů. Práce na třídě ČSA by podle optimistických výhledů měly být hotové koncem tohoto roku.

S rekonstrukcí třídy Československé armády město Hradec Králové počítá v úseku od ulice Rokycanovy poblíž zimního stadionu až za křižovatku s ulicí Mosteckou. „Vozovka je v těchto místech natolik poškozena, že jí je třeba rekonstruovat důkladně. Stavebníci si budou muset poradit s celkovou obnovou vozovky včetně podkladních konstrukčních vrstev,“ vysvětlil Martin Soukup, náměstek primátora odpovědný za majetek města. 

Rekonstrukce zahrne výměnu obrub v celém podélném profilu, provedení bezbariérových úprav přechodů včetně řádného osvětlení místa pro chodce. "Všechny práce budou provedeny v souladu s aktuálně platnými předpisy. Město bude při rekonstrukci této frekventované části klást důraz na nutnost zajištění dopravní obslužnosti a bezpečnosti provozu," doplnila k dalším plánovaným uzavírkám Magdalena Vlčková, tisková mluvčí města.

O uzavírce na třídě ČSA si můžete přečíst také v našem dopravním zpravodajstvíV tuto chvíli totiž na ulici pracují vodohospodáři, kteří od poloviny loňského září v úseku mezi ulicí Mosteckou a V Kopečku vystavěli monolitickou šachtu. Od letošního jara zde pokládají kanalizační potrubí a opravují část vodovodního řadu. Automobilová doprava je v tomto úseku zcela omezena a projedou pouze vozy MHD

V dohledné době město vypíše výběrové řízení, z něhož bude jasná i výše nákladů na rekonstrukci, pak bude následovat zahájení samotných stavebních prací. „Časově na sebe činnosti navážou, a pokud vše dobře půjde, mohly by stavební práce být ukončeny koncem roku,“ uzavřel náměstek Soukup.

Opravy na tř. ČSA | Foto: VAK HK Opravy na tř. ČSA | Foto: VAK HK
Opravy na tř. ČSA | Foto: VAK HK Opravy na tř. ČSA | Foto: VAK HK
Opravy na tř. ČSA | Foto: VAK HK Opravy na tř. ČSA | Foto: VAK HK
Opravy na tř. ČSA | Foto: VAK HK Opravy na tř. ČSA | Foto: VAK HK

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme