Štítky: | MHD Hradec Králové | Skibus |

Skibus bude v Hradci jezdit od soboty 21. prosince

Skibus, který už třetím rokem bude provozovat Dopravní podnik města Hradce Králové, vyrazí na linku Hradec Králové – Ski areál Deštné v Orlických horách a zpět v sobotu 21. prosince 2013.

Provoz zvláštního skibusu, který začal jezdit v roce 2011 jako společný projekt Dopravního podniku města Hradce Králové se Skicentrem  Deštné, bude v této zimní sezóně jezdit až do neděle 16. března 2014.

Linka Skibusu mezi Hradcem Králové a Deštným bude vyrážet pravidelně každý víkend a navíc v době vánočního volna ve dnech 23. 12., 26. - 27.12., 30.12. 2013, 2.-3.1. 2014. Skibus nepojede v těchto dnech: 24. a 25.12. 2013 a 31.12. 2013 a 1.1. 2014 a poté ještě v době jarních prázdnin v okresu Hradec Králové od 3. března do 9. března 2014).

Shodně jako v loňském roce bude provoz linky realizován po městě na dvou sběrných trasách.

Trasa 1 skibus A bude odjíždět:

  • 7.30  hod ze zastávky Podzámčí (konečná),
  • 7.40 hod Benešova (směr město),
  • 7.45 hod Hotel Garni (směr město),
  • 7.50 hod Adalbertinum (směr magistrát města) a
  • 8.00 hod Alessandria (na Bří Štefanů – směr Stoletá)

Trasa 2 skibus B bude odjíždět:

  • 7.40 hod ze zastávky terminál HD (nástupiště F3),
  • 7.45 hod Ulrichovo náměstí (směr Adalbertinum),
  • 7.50 hod Adalbertinum (směr magistrát města) a
  • 8.00 hod Alessandria (na Bří Štefanů – směr Stoletá)

Uvedené zastávky a autobusy jsou označeny nápisem „SKIBUS“.  

Výhodou Skibusu královéhradeckého dopravního podniku je, že jede přímo do lyžařského centra. Jízdné se platí jak v hotovosti, tak lze zaplatit také Městskou kartou. Cena jízdného na trase mezi Hradcem Králové a Deštným je 60 Kč při platbě v hotovosti, zvýhodněnou cenu dopravní podnik nabízí při platbě kartou. Lyže odveze Skibus zdarma.

Po příjezdu v 9.00 hod na parkoviště přímo pod sjezdovkou v Deštném si cestující mohou (pokud budou mít zájem) ponechat svoje zavazadla (věci) ve voze – na zpáteční cestu vyrazí skibus v 16.15 hod. Skicentrum Deštné poskytne proti předložení dokladu ze skibusu benefity jako je 10 % sleva z celodenní jízdenky (460 Kč) a 4 hodinové jízdenky (360 Kč).

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více

Dopravní podnik od března zdraží. Jízdenka placená kartou bude místo 14 korun stát 25

Od března letošního roku dojde k úpravě ceny za jízdné v městské hromadné dopravě v Hradci Králové. Za jízdenku, kterou si koupíte nyní za 14 korun městskou nebo bankovní kartou nově zaplatíte 25 korun. Cena jednorázové papírové jízdenky vzroste z 20 na 25 korun, naopak jízdenka…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme