Štítky: | Kultura | Pozvánka |

Rock for People prolomí bariéry, na festival vyrazí letos senioři i vozíčkáři

Foto: Rock for People 2013
Foto: Rock for People 2013

Nejen senioři, ale letos nově i skupina vozíčkářů rozšíří řady návštěvníků známého královéhradeckého festivalu Rock for People, který se uskuteční v Hradci Králové zkraje července. Pořadatelé už však s městem pilují scénáře této neobvyklé audience osob se zdravotním postižením a seniorů několik měsíců předem. Výsledkem této náročné přípravy bude setkání osob různých věkových generací a vozíčkářů se všemi ostatními bavícími se lidmi při příjemné a jedinečné atmosféře.

S unikátní novinkou přichází letošní ročník festivalu Rock for People. Pestrý program svou přítomností obohatí letos skupinka vozíčkářů z Hradce Králové. Jakkoliv se může zdát, že jde o běžnou záležitost, vedoucí odboru sociálních věcí královéhradeckého magistrátu Marek Šimůnek ví o náročných přípravách své. „Vozíčkáři budou dopraveni do areálu speciálními vozy, případně přijedou svými upravenými automobily. Připraveni budou asistenti, kteří jim budou k ruce. Pečlivě připravujeme  i návštěvu seniorů, kteří přicestují jako tradičně autobusem,“ vysvětlil. Zároveň dodal, že projekt návštěvy seniorů na festivalu je praktickou ukázkou mezigenerační solidarity a přítomnost vozíčkářů je důkazem integrace osob se zdravotním postižením do společnosti. 

Scénář letošní návštěvy je pilován ruku v ruce s pořadateli, bez jejichž vstřícnosti by se plán neuskutečnil. „Výběr hudebního programu, kterého se účastní senioři, nebyl tak náročný, jako volba produkce pro vozíčkáře různých věkových kategorií. Nakonec jsme se shodli na tom, že jedna skupina vozíčkářů se zúčastní koncertu The Tap Tap a následně Stevena Seagala s jeho blues bandem a druhá skupina pak společně se seniory uvidí koncert skupiny Lucie,“ prozradil za pořadatele Jiří Hlinka.

Příjezd speciálních vozů a autobusu do areálu musí být promyšlen zvláště s ohledem na prostorové, bezpečnostní a bezbariérové podmínky. „Vozíčkáři budou mít k dispozici několik set metrů přechodových pásů, speciální point v rámci stanového města a bezbariérové parkoviště. Samozřejmě bude bezbariérové sociální zázemí a další mobiliář. Vozíčkářům na míru pak nechal generální partner festivalu vyrobit nájezdovou plošinu a speciální podestu, z níž budou moci sledovat koncert na hlavní open air stage,“ doplnil Jiří Hlinka. 

(Zdroj: Magistrát města Hradec Králové)

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme