Rekonstrukce náměstí 28. října přinese velké změny v dopravě

Již za tři týdny odstartuje v centru Hradce Králové jedna z největších stavebních akcí za poslední roky.

Rekonstrukce náměstí 28. října začne 2. července a potrvá přibližně 1,5 roku. Občané i návštěvníci města Hradec Králové tak budou muset počítat s řadou omezení, která se budou týkat chodců, řidičů i cestujících a jízdních řádů MHD.

První etapa prací se bude týkat obnovy vozovky na Dukelské třídě, v ulici S. K. Neumanna a na severním okraji náměstí 28. října. V rámci toho se stavebníci pustí do obnovy kanalizace, vodovodů a inženýrských sítí, které se nacházejí pod zemí.

Teprve poté bude následovat vlastní rekonstrukce náměstí 28. října, kde se Hradečané kromě obnovy inženýrských sítí dočkají i instalace nového mobiliáře. „Dukelská třída se dočká vytvoření pěší zóny s jízdními pruhy pro cyklisty. Chybět nebude ani obnova zeleně a s tím spojené vegetační úpravy a to ve všech lokalitách, kterých se rekonstrukce náměstí dotkne. Hradečané se mohou těšit na zcela novou vizáž, která pochází z pera zdejších hradeckých architektů Martina Hájka, Václava Hájka a Radky Košťálové,“ uvedl náměstek primátora Jindřich Vedlich.

Dojde k odklonění MHD a uzavření pro ostatní dopravu

Stavební práce začnou 2. července. Od tohoto data dojde k uzavření dopravy v ulicích Dukelská a S. K. Neumanna. Bude nutné odklonit také městskou hromadnou dopravu do ulice Hořická, kterou využijí dočasně autobusové linky. Trolejbusy budou jezdi po Gočárově třídě.

„Zhruba letos v prosinci by už mělo být plně funkční trolejové vedení v ulici Dukelská a S. K. Neumanna a MHD zde může provizorním režimu obnovit provoz,“ uvedl Jozef Čižmár z odboru rozvoje města královéhradeckého magistrátu s tím, že v říjnu příštího roku by měla celá rekonstrukce finišovat a ve zmíněných ulicích dojde k posledním úpravám tak, aby o měsíc později mohla být stavba zkolaudována a mohla začít sloužit opět v plné míře.

Hradečané však mohou nadále navštěvovat obchody či instituce veřejné správy. „Snažíme se o to, abychom i v době složité rekonstrukce tohoto prostoru umožnili občanům a návštěvníkům Hradce Králové vstup do obchodních domů Tesco a Atrium, ale i všech dalších obchodů v této lokalitě,“ doplnil Čižmár.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více

Dopravní podnik od března zdraží. Jízdenka placená kartou bude místo 14 korun stát 25

Od března letošního roku dojde k úpravě ceny za jízdné v městské hromadné dopravě v Hradci Králové. Za jízdenku, kterou si koupíte nyní za 14 korun městskou nebo bankovní kartou nově zaplatíte 25 korun. Cena jednorázové papírové jízdenky vzroste z 20 na 25 korun, naopak jízdenka…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme