Štítky: | Doprava | Policie Hradec Králové |

Policisté se chystají na kontroly už před Velikonocemi!

Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac
Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac

Od středy 27. března do úterý 2. dubna se řidiči s policisty mohou potkat častěji – probíhá totiž hned několik preventivních akcí. 

Velikonoční svátky mají mnozí spojené nejen s tradicemi, ale také s alkoholem. Policie České republiky proto varuje před řízením automobilu s alkoholem v krvi a hodlá řidiče kontrolovat častěji než obvykle. 

Další policejní akce se v průběhu jarních svátků zaměří na kapsáře anebo bezpečnost na přechodech pro chodce. 

Preventivní policejní akce začínají už ve středu 27. března a budou probíhat i v době státního svátku o Velikonočním pondělí. „Policisté se v Královéhradeckém kraji na svátky připravují a budou se ve zvýšené míře věnovat dohledu na dodržování pravidel silničního provozu. V těchto dnech proběhnou důsledné dopravně bezpečnostní akce, do kterých budou nasazeni mimo dopravních policistů i policisté pořádkové či cizinecké policie,“ upřesňuje Jan Čížkovský z Police ČR. 

Policie žádá řidiče o ohleduplnou jízdu a dodržování dopravních předpisů a také připomíná, že už při hodnotě 0,8 promile alkoholu v krvi se zhoršuje postřeh a sebeovládání. Člověk ale především ztrácí zábrany a je pak schopen usednout za volant. „Při hodnotě 1,5 promile má člověk pocit zmatenosti a přihlouplosti a jeho chování se projevuje setřelou řečí, agresivitou a je zde možnost bezvědomí,“ popisuje Jan Čížkovský. 

V loňském roce ve stejném období se na královéhradeckých silnicích stalo 29 nehod, při kterých asistoval alkohol. „V dubnu policisté v kraji zjistili dalších 115 řidičů, kteří sice nebourali, ale před jízdou se „posilnili“ alkoholem,“ doplňuje ještě Čížkovský. 

Policii v Hradci potkáme také na přechodech anebo při nákupech

 

V pátek 29. března mohou někteří řidiči od policistů obdržet při policejní kontrole nealkoholické pivo a alkoholtester v rámci celorepublikového projektu „Řídím, piju nealko pivo“. 

"Od pondělí 2. dubna do pátku 5. dubna se budou policisté v ranních a odpoledních hodinách věnovat zvýšenému dohledu a preventivnímu působení u přechodů pro chodce," informoval Čižkovský. Dohled policistů u přechodu probíhá v rámci projektu „Zebra se za tebe nerozhlédne“.

Kapesním krádežím a nenechavosti zlodějů se královéhradečtí policisté věnují už v této době. Zvýšená preventivní činnost policie souvisí s projektem „Obezřetnost se vyplatí“ a potrvá až do středy 3. dubna.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme