Štítky: | Sport | Fotbal |

Pohár České pošty: Hradec dokázal proti Plzni otočit a vyhrál 2:1

Ačkoliv podzimní část první fotbalové ligy skončila, byl čtvrteční podvečer na malšovickém stadionu zasvěcen kvalitní fotbalové podívané. V rámci osmifinále domácího poháru České pošty přivítal Hradec Králové celek Plzně. Západočeši nechali několik svých opor sice na lavičce, přesto jejich sestava nepostrádala zvučná jména včetně reprezentantů Limberského, Daridy, Rajtorala, Ďuriše či Čišovského.

I přes fotbalové osobnosti v dresu soupeřů nastoupili domácí borci do utkání neohroženě a již v 6. minutě zatáhnul míč Harba, našel Voltra a jeho střelu musel likvidovat brankař Bolek. Harba mohl jít do brejku i v 9. minutě, průnik ale tentokrát zastavil již v zárodku praporek pomezního rozhodčího. S postupem času ale plzeňští hráči začali dokazovat, proč patří do pohárové Evropy. Začali být aktivnější a postupně získali herní převahu. Ta vyvrcholila vedoucí brankou ve 20. minutě. Domácí obrana chybovala, ke střele se dostal Ševinský, jeho pokus Lindr vyrazil a míč do sítě dorazil Hora - 0:1.

Hradec po inkasové brance sice přidal na aktivitě, zatlačil Plzeň před její branku, ale to bylo všechno. Hosté pozorně bránili a Votroci se vůbec nedostali k zakončení. Naopak Západočeši po chvíli opět převzali iniciativu a přikovali domácí na jejich polovinu. Do velkého vápna Plzně se tak Hradec dostal až krátce před koncem poločasu. Štěpán zahrával přímý kop z 30 metrů s jeho centrovaným míčem si však hostující obrana nadvakrát poradila.

Druhý poločas začali lépe domácí hráči. Krátce po rozehrání nejprve střílel těsně vedle Halilovič, o chvilku později vyslal střílený centr do vápna Voltr a Schwarzovi chyběly k míči centimetry. V 50. minutě pak nebezpečně pálil ze střední vzdálenosti Harba, ale ani on neuspěl. Ten samý hráč mířil již lépe v 54. minutě po brejku Štěpána, ovšem jeho dobrý pokus srazila hostující obrana na roh. O minutu později byl Harba faulován a Štěpán z přímého kopu trefil břevno! Plzeň byla z nástupu Votroků do druhé půle evidentně zaskočená, hráči v černobílém dresu ale taky, protože svůj tlak nedokázali vůbec zúročit. Hostující trenér Vrba se snažil hru svých svěřenců oživit a vyslal na hriště místo Čišovského Horváta. Ani přítomnost plzeňského matadora však jeho spoluhráčům moc nepomohla a domácí tak útočili na Bolkovu branku až příliš často. A nakonec se i dočkali. Západočeši v 77. minutě ve středu hřiště chybovali, Štěpán jejich zaváhání využil k rychlému brejku po levé straně, přesným centrem našel Haliloviče a ten nadvakrát míč dotlačil do sítě - 1:1. Při zákroku se však zranil brankař Bolek a mezi tyče proto musel promrzlý a nerozchytaný náhradník Pavlík.

Plzenští hráči správně pochopili, že nejlepší tak bude domácí hráče vůbec nepustit na svoji polovinu. A tato taktika jim vyšla dokonale. Votroci se do konce utkání prakticky nedostali do hry, naopak Západočeši byli schopni dostat míč za Lindra, naštěstí z ofsajdové pozice. Nakonec se však ofenziva hostům nevyplatila. Domácí šli již v nastaveném čase do brejku a Harba těsně před koncem dokázal strhnout vedení na stranu Východočechů a upravil na konečných 2:1. Votroci tak budou mít v jarní odvetě šanci na postup do pohárového čtvrtfinále.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
30.11.2012 08:19
fanoušek FC HK (neregistrovaný)
Chybí mi sestavy obou mužstev!Jinak výborný výsledek !Body do ligové tabulky by byly lepší!!!ZdarFC HK

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme