Štítky: | Malšovice | plynovod |

Plynovod přes Malšovice nepovede

Ilustrační foto | Autor: Pixmac
Ilustrační foto | Autor: Pixmac

Na padesátku majitelů pozemků protestovalo proti stavbě plynovodu přes území Hradce Králové, konkrétně přes lokalitu Malšovic.

V budoucnu se měl přes vilovou čtvrť v Malšovicích vystavět tranzitní plynovod z Vysočiny směrem do Polska. Nyní plánům odzvonilo. 

O tom, že do vilové čtvrti má zasáhnout plynové vedení se obyvatelé dozvěděli až ze zveřejněného návrhu územního plánu. Jejich protesty byly nakonec vyslyšeny jak na straně města Hradec Králové, tak také na straně společnosti Net4Gas, která zajišťuje přepravu plynu přes území České republiky a sousedních států. 

„S firmou Net4Gas jsme se opakovaně sešli a konstatovali jsme, že toto vedení je naprosto nevhodné,“ potvrdil pro Českou televizi Jindřich Vedlich, náměstek primátora města Hradec Králové. 

Podle tvrzení firmy Net4Gas se s tranzitním plynovodem v Hradci Králové počítá už více jak 20 let.  „Pracujeme na přeložení, respektive na nové trase, která samozřejmě povede mimo zastavěné oblasti,“ uvedl Milan Řepka ze společnosti Net4Gas. 

Obyvatelé nyní chtějí usilovat o to, aby se přeložení plynovodu řádně objevilo i v dalších dokumentech, ne jenom v územním plánu města Hradce Králové. Majitelé nemovitostí proto chtějí začít jednat i s Královéhradeckým krajským úřadem.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Uzavírka Úprkovy ulice změní trasy linek číslo 11 a 17. Změny začnou od 7. července

Kvůli opravě vozovky v Úprkově ulici bude v termínu od 7. července až do 24. října uzavřena část silnice mezi Malšovicemi a Malšovou Lhotou. Rekonstrukce hlavního průtahu v hradeckých Malšovicích bude pokračovat poslední etapou. Opravovat se bude silniční povrch Úprkovy ulice,…
Čtěte více

Opravy Úprkovy ulice začnou v červenci. Uzavírka ovlivní i provoz MHD

Rekonstrukce hlavního průtahu v hradeckých Malšovicích bude pokračovat poslední etapou. Opravovat se bude silniční povrch Úprkovy ulice, dojde i na nové chodníky a úpravu těch stávajících, vybudování nové zastávky MHD, úpravu zeleně a doplnění osvětlení. Práce by měly být…
Čtěte více

Po třech měsících je průjezd do Malšovy Lhoty bez omezení

Ulice Lhotecká v Malšově Lhotě, na které více jak tři měsíce probíhaly rekonstrukce, je znovu průjezdná. V úseku od ulice K Břízkám po ulici Vřesová byly vybudovány nové chodníky a opraven byl také silniční povrch stávající krajské komunikace. Město do oprav chodníků, veřejného…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme