Pátý Benefiční večer PROSTOR PRO nabídne divadlo, hudbu i aukci pro dobrou věc

| autor: Prostor Pro

Blíží se pátý ročník Benefičního večera PROSTOR PRO, který se uskuteční v pátek 25. listopadu od 19 hodin v Divadle Drak. Akce tradičně spojuje zábavu, příjemný kulturní zážitek, a především dobrý skutek v podobě finanční podpory pro neziskovou organizaci a její smysluplné sociální a preventivní programy. Výtěžek z akce bude letos použit na Preventivní programy Spirála. Záštitu nad letošním ročníkem převzal primátor města Hradec Králové Zdeněk Fink.

 

„Každý ročník se snažíme lidem zprostředkovat originální a nevšední kulturní zážitek. Letos se o něj postará oceňované hudební duo Kieslowski, jejichž tvorba má sílu spodního proudu pod jezem. Skvělé bude i divadelní vystoupení Cirkus v hlavě aneb bloudění dvou klaunů, kteří se chtěli stát kouzelníky, ale báli se tmy,“ uvedla Natálie Barcalová, dramaturgyně benefičního večera.

V aukci budou šperky, obrazy i tetování

V polovině večera je na programu tradiční aukce darovaných uměleckých předmětů a nabídka je letos opravdu pestrá. Dražit se budou obrazy, fotografie, autorské šperky, ale třeba i tetování nebo originální dřevěný motýlek. „Za zmínku stojí určitě porcelánový šperk od Kristýny Pleskové, přední české šperkařské designérky, dále pak autorská žvýkačková tetování s motivy tradičních cukrárenských výrobků od Šárky Zahálkové, autorský linoryt od Evy Horské či ručně vyřezávaný severský koník od Tomáše Eiba, který ve Skandinávii strávil hodně času a mohl tak nasát tamní kulturu a přenést ji do svých děl,“ doplnila Barcalová. Všechny předměty budou k dispozici k prohlédnutí před samotným začátkem benefice ve foyer Divadla DRAK.

„Veškerý výtěžek z benefičního vstupného (250 korun) a aukce darovaných uměleckých předmětů věnujeme na Preventivní programy Spirála, které jsou jedním z důležitých programů naší obecně prospěšné společnosti PROSTOR PRO,“ doplnil ředitel organizace David Petr.

Vstupenky jsou stále k dispozici v předprodeji na pokladně Divadla Drak, v Informačním centru Hradec Králové nebo přes rezervační portál www.hkpoint.cz.

Program Benefičního večera PROSTOR PRO:

19.15 Oficiální zahájení benefičního večera
19.30 Vystoupení Cirkus v hlavě
20.00 Aukce uměleckých předmětů
21.15 Oznámení celkového výtěžku
21.15 Koncert Kieslowski
22.00 Konec benefičního večera

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme