Odstávka bazénu zařídila Slunnou loučku zdarma

Plavecký bazén čeká odstávka.
Plavecký bazén čeká odstávka. | autor: snhk.cz

Od pondělí 8. července bude pro veřejnost uzavřen padesátimetrový krytý plavecký bazén na Eliščině nábřeží. Začne totiž pravidelná letní provozně-technologická odstávka, která letos potrvá téměř šest týdnů. S opětovným zahájením provozu provozovatel počítá 14. srpna.

 

Správa nemovitostí, která bazén provozuje, naplánovala na letošní rok několik velkých oprav, které nelze provést za běžného provozu. Z těch největších a dlouhodobě plánovaných jde o pořízení nových výměníků na ohřev teplé vody nebo kompletní výměnu šikmé prosklené stěny nad galerií bazénu či výměnu bazénové filtrace v dětském bazénku. Nové budou i generátory páry v parních kabinách. Celková hodnota všech prací provedených během odstávky dosáhne téměř 7 milionů korun bez DPH. Během odstávky bazénu je možné se koupat v aquacentru v městských lázních a nebo na Flošně.

Jelikož návštěvníci Slunné loučky nemohou využít v době odstávky padesátimetrového bazén ani občerstvení na terase, rozhodla Správa nemovitostí, že loučka bude pro návštěvníky letos zdarma. V době odstávky bazénu bude loučka otevřena denně od 10 do 18 hodin.

O letních prázdninách se mění otevírací doby některých zařízení. Například padesátimetrový krytý bazén bude otevřen v pondělí a v pátek od šesti, v ostatních pracovních dnech od osmi a o víkendech a svátcích od 10 hodin. Zavírá se denně ve 20 hodin. Slunná loučka sousedící s krytým bazénem bude v průběhu letních prázdnin přístupná v pracovních dnech od 9 a o víkendech a svátcích od 10 hodin, zavírá se v 19.30 hodin. Aquacentrum je otevřeno po celé prázdniny, každý den od 10 hodin, ve všední dny do 21 a o víkendech a svátcích do 20 hodin. SAUNA & SPA zóna je během letních prázdnin otevřena až od 11 hodin a je pro všechny návštěvníky aquacentra zdarma. Oblíbená akce nazvaná Každý pátek od 14 hodin děti do 15 let za polovinu pokračuje i o prázdninách. Odstávka aquacentra je naplánována až na září.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Květen v městských lázních bude ve znamení výhod a akcí

Květen bude měsíce, kdy v hradeckých městských lázních pořádají spoustu akcí pro svoje návštěvníky. Které to budou? Například za 10 návštěv jeden celodenní vstup zdarma, májové svátky a víkendy se sklenkou sektu i aquahrátky pro rodiny s dětmi. Vstupy není utné nasbírat pouze v…
Čtěte více

Příští rok sáhnou hlouběji do kapes Hradečané i návštěvníci města

Život ve městě se od příštího roku zdraží. Teplo o víc než čtvrtinu, voda o 12 procent. V Hradci porostou ale i další služby, bez kterých se běžný člověk neobejde. Vyšší bude cena za popelnice a hovoří se také o zvýšení ceny jízdného v MHD. Kvůli zdražení tepla stoupne například…
Čtěte více

Od ledna si návštěvníci plaveckého bazénu i wellness na Flošně připlatí

Od ledna 2023 se zvyšuje cena vstupného do plaveckého areálu na Eliščině nábřeží i wellness studia Flošna. „Plavecký areál je energeticky mimořádně náročný na provoz, energie tvoří 32 % celkových nákladů. V roce 2023 očekáváme navýšení cen elektrické energie, vodného a stočného,…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme