Štítky: | Doprava | Objížďky |

Od neděle nás čeká dopravní omezení v Kuklenách

Ilustrační foto
Ilustrační foto

Od neděle 28. července 2013 čeká Hradec Králové další dopravní omezení, tentokrát na Pražské třídě. Bude se zde opravovat nenápadný mostek přes malý Labský náhon, který podlehl červnovým povodním a vyžáduje opravu.

Radnice města Hradec Králové ale avizuje, že se jí podařilo zkrátit práce časově na minimum. I přesto se však omezení částečně dotknou běžného provozu. Město slibuje, že pěší, osobní vozidla ani cestující MHD opatření výrazně nepocítí.

Po červnových záplavách, které se sice krajské metropole až tak netýkaly, se vyskytl problém s vypadlými tzv. „klenáky“ na mostku na Pražské třídě.

Opticky by vadu z ulice nikdo nepostřehnul, avšak město jako majitel mostrku vyhodnotilo určité riziko. Od neděle budou proto na Pražské třídě v místě, kde pod silnicí proudí malý Labský náhon, dopravní omezení. „Od počátku jsme trvali na tom, aby se nutná dopravní omezení nedotkla v žádném případě MHD, osobních vozidel a pěších. Podle původních propočtů měly práce přijít na 15 mil. Kč, měly trvat minimálně rok a znepříjemnily by dost výrazně i dopravu nejen kuklenským občanům,“ uvedl k problematice primátor města Zdeněk Fink. 

Od neděle bude Pražská třída v Kuklenách uzavřena pro nákladní dopravu

Od neděle bude Pražská třída částečně uzavřena a vjezd bude povolen pouze vozidlům do 3,5 tuny a vozidlům MHD včetně trolejbusů. „Díky moderním technologiím, které budou na stavbě využity, se podařilo časově rekonstrukci zkrátit na několik měsíců a zlevnit zhruba o 10 milionů korun. Bylo nemyslitelné otrávit tam cestujícím občanům takto dlouho život a zatížit městskou kasu zbytečným výdajem,“ uzavírá Zdeněk Fink.

Ruší se ostrůvek pro chodce

Už v těchto dnech na místě probíhají drobné práce, které završí v neděli zmíněná dopravní opatření. Přípravné práce pro změnu dopravního režimu s sebou nesou rušení chodeckého ostrůvku, broušení vodorovného dopravního značení a například i broušení chodníku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme