Nové kolumbárium vyřeší nedostatek místa pro urnové hroby na pouchovském hřbitově

Ilustrační foto
Ilustrační foto | autor: pixabay.com

Celkem 72 urnových schránek, přičemž do každé se vejdou čtyři urny. Tak velký prostor nabídne noé kolumbárium, které se bude stavět na civilním hřbitově na Pouchově. Výstavba nového kolumbária přijde hradeckou radnici na 630 tisíc korun. Se záměrem souhlasila městská rada a budou se jím zabývat v červnu ještě zastupitelé.

Stavba reaguje na poptávku na ukládání zpopelněných ostatků na původním hřbitově Pouchov. „Možnosti, zejména budování urnových hrobů, jsou zde prakticky vyčerpány. Varianta rozšíření hřbitova na Pouchově v souladu s územním plánem je spíše teoretická, takže v současné době upřednostňujeme naplnění všech prostor uvnitř stávajícího hřbitova“, uvedla Romana Lišková náměstkyně primátora zodpovědná za majetek a městské organizace.  

Pokud záměr odsouhlasí zastupitelé města, tak bude výstavba nového kolumbária spuštěna v letošním roce. „Místo pro nové kolumbárium vznikne na pouchovském hřbitově díky odstranění nevyužívaných hrobek, který byl vydán se souhlasem odboru památkové péče hradeckého magistrátu. Předpokládáme, že jeho výstavba by měla být hotova do jara příštího roku,“ upřesnil Daniel Jeřábek z Technických služeb Hradec Králové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme