Lesní hřbitov bude mít nové parkoviště

Hradecký hřbitov, který se nachází v lesním areálu v Malšovicích, se pravděpodobně do konce tohoto roku dočká nového parkoviště. Náklady na stavbu parkoviště, kde bude k dispozici téměř sto parkovacích míst, se odhadují na 14 milionů korun.

Hradecká radnice tento týden schválila podmínky zadávacího řízení na veřejnou zakázku a žádá o stavební povolení.  „Konečně po obrovských peripetiích a všech možných odvoláních parkoviště zrealizujeme,“ sdělil primátor Otakar Divíšek. Nová plocha za přibližně 14 milionů korun má začít sloužit ještě letos.  „Parkoviště by mělo mít dvaadevadesát parkovacích míst pro běžné automobily, pět stání pro imobilní občany a dvě stání pro autobusy. Součástí budou také odpočinkové plochy, mobiliář a sadové úpravy,“ uvedl náměstek primátora Josef Malíř.  Stavbu město chystalo  již delší dobu, neboť pozemek je připravený zhruba dva a půl roku. O zpoplatnění parkovacích míst se zde  neuvažuje. „Je to mimo zónu, tak se tam platit nebude,“ dodal primátor Divíšek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme