Štítky: | Třebeš | sportoviště |

Moderní sportovní areál v Třebši byl otevřen o právě uplynulém víkendu

Areál byl otevřen 1. září 2018
Areál byl otevřen 1. září 2018 | autor: FB Ivana Hantschová

První zářijový den byl oficiálně otevřen nový areál SportPark Hit v hradecké Třebši. Moderní sportoviště ocení hlavně tenisté, badmintonisté a plážoví volejbalisté. Sportovní areál vyrostl vedle haly. Jedná se o jedno z nejmodernějších sportovišť v okolí. Návštěvníci tam najdou několik kurtů, dvorce pro plážový volejbal, nejrůznější hřiště i wellness.

Stavba je koncepčně řešena jako komplex dvou halových objektů pro tenis a badminton, propojených mezi sebou centrální dvoupodlažní budovou se šatnami, fitness, regenerační zónou, wellness s finskou a parní saunou a sociálním zázemím. Do areálu patří i 6 venkovních antukových tenisových kurtů, 4 dvorce na plážový volejbal, víceúčelové hřiště nabízející širokou škálu sportů, dětská sportovní aréna a dětské hřiště. Nový komplex tak zcela dotvořil sportovní zónu Třebeš.

Po sportovním výkonu si lidé budou moci užít zaslouženého odpočinku. Ve sportovním centru totiž vznikne i wellnes. Součástí jsou sauny i relaxační prostor s minibarem. Návštěvníci si budou moci dopřát i masáže. V areálu je také nová restaurace s venkovní terasou a obchod se sportovním vybavením a módou. Nechybí ani dětský koutek.

Myšlenka na výstavbu areálu vznikla už v roce 2011. Sportovní areál SportPark Hit se začal budovat od loňského března. S výstavbou se mělo začít už před lety, start projektu ale zbrzdila petice místních obyvatel, kteří nechtěli přijít o zelenou plochu za paneláky. V reakci na petici proti projektu vznikla petice, která sportoviště naopak obhajovala. Autor petice upozorňoval na to, že nové sportoviště přispěje i k zlepšení dopravní situace a ke kultivaci pozemku, na kterém se kupil nepořádek a zarůstala ho náletová zeleň.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stacionář pro zdravotně postižené by v Třebši mohl začít růst za dva roky

Příprava výstavby nového denního stacionáře pro klienty se zdravotním postižením, který má vyrůst v místní části Třebeš, opět pokročila. Radní města schválili výběr projektanta i autorského dozoru pro stavbu, a to za přibližně 5,8 milionu korun bez DPH. Zhotovení projektové…
Čtěte více

Přes léto chce město opravit sportoviště. Která to budou a na co se jejich uživatelé mohou těšit?

Oprava hradeckých sportovišť čeká přes prázdniny na pracovníky Technických služeb Hradec Králové (TSHK) a zhotovitele. Téměř 15 milionů korun poputuje na instalaci úsporného osvětlení, multimediální LED obrazovky a opravu hracích ploch. Úpravy se týkají hřišť v Třebši, na…
Čtěte více

Denní stacionář pro dospělé zdravotně postižené klienty by měl vyrůst v Třebši

Nové zařízení, kam bude moci denně docházet až třicet dva klientů se zdravotním postižením, chystá město Hradec Králové v místní části Třebeš. Na ploše bývalého areálu technických služeb nedaleko objektu záchranné služby by měl vyrůst denní stacionář pro osoby starší…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme