Město se chystá na Eda Sheerana. Chce zajistit plynulou dopravu

Ed Sheeran má v Hradci dva koncerty.
Ed Sheeran má v Hradci dva koncerty. | autor: Pořadatel koncertu

Koncert světové hvězdy Eda  Sheerana  je pro Hradec Králové jedinečnou akcí. Město se připravuje na nápor až 100 tisíc fanoušků z celé Evropy. Desítky příjezdových i odjezdových koridorů, speciální vlaky z Prahy, Brna a Ostravy, zvláštní linky autobusů hromadné dopravy, sofistikovaná digitální navigace pro návštěvníky či pohotovostní operační dopravní tým. To jsou jen některá z celé řady promyšlených opatření, která mají zajistit plynulou dopravu spojenou s příjezdem fanoušků na dva koncerty Eda Sheerana v Hradci Králové. Ty se v Parku 360 na hradeckém letišti uskuteční přesně za měsíc, 27. a 28. července, a organizátoři počítají, že se na ně sjede dohromady až 100 tisíc fanoušků z celé Evropy.

Dopravní opatření spojená s koncerty globální hudební hvězdy v Hradci Králové již půl roku připravuje spolu s vedením města speciální tým zahrnující dopravní experty a úředníky, policisty, organizátory koncertu spolu se zástupci Českých drah i dalších dopravců. O výstupech a chystaných opatřeních jsou podrobně informováni také zástupci Královéhradeckého kraje, vedení radnic měst a obcí v okolí či zástupci komisí místních samospráv Věkoš, Ruseka či Pouchova.

„Dvojkoncert Eda Sheerana je pro Hradec přelomový. Pro hladký průběh se využívají nejmodernější přístupy i chytré komunikační technologie. Jde o komplexní a sofistikovaný přístup, díky němuž bychom rádi naše město natrvalo umístili na mapu koncertů elitních světových interpretů, aniž by to negativně ovlivnilo život lidí ve městě i jeho okolí. I proto organizátoři otevřeně jednají také se zástupci okolních obcí i městských částí,“ řekla hradecká primátorka Pavlína Springerová.

Během dvou koncertních dnů bude plynulost dopravy řídit pohotovostní operační dopravní tým složený z policistů, strážníků i zástupců organizátorů. Ti budou moci pohotově usměrňovat toky přijíždějících i odjíždějících návštěvníků festivalového areálu podle aktuální situace. „Odborníci dopravního expertního týmu očekávají, že během jednoho dne by na parkoviště Parku 360 mohlo dorazit zhruba 10 tisíc vozidel, což jeho kapacita dokáže. Organizátoři koncertu již nyní komunikují prostřednictvím digitálních nástrojů s každým fanouškem, který si zakoupil vstupenku. Všichni držitelé parkovacích vstupenek navíc obdrží před koncertem kompletní informace o příjezdu, včetně nejefektivnější trasy navigace až do areálu. Díky tomu lze proudy přijíždějících usměrňovat a doporučovat jim optimální příjezdové i odjezdové koridory. Dopravní řešení perfektně zafungovala v rukou stejných organizátorů také během letošního ročníku festivalu Rock for People, který skončil minulý týden a některá opatření již byla úspěšně vyzkoušena,“ doplnil Lukáš Řádek, náměstek hradecké primátorky.

Areál bude otevřený již během dne

Koncert hvězdného zpěváka doprovodí bohatý hudební program, který je v podstatě obdobou festivalové nabídky. Park 360 rozproudí koncerty řady domácích i zahraničních interpretů a bude otevřený již během dne. „I díky tomu budou mít hudební fanoušci důvod dorazit do koncertního areálu s předstihem. To je jen jeden z mnoha nástrojů, které mají příjezd návštěvníků rozložit v čase. Pomoci rozdělit vlnu přijíždějících návštěvníků v čase by mělo třeba zvýhodněné parkovné. Kdo přijede dříve, bude mít parkování levnější a pohodlnější, tedy blíže k areálu,“ uvedl  organizátor koncertu Eda Sheerana Michal Thomes z Ameba Poduction.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Děti čeká bejbypankovej festival Kefír a Bob s Bobkem ve Futuru

Závěr prázdnin v Hradci Králové slibuje slunečný víkend nadupaný nejrůznějšími akcemi. Ve Futuru se děti rozloučí s letními prázdninami spolu s Bobem a Bobkem, na hradeckém letišti je čeká bohatý program festivalu Kefír. Na Slezské plovárně se koná koncert a dětský den Hold…
Čtěte více

ZVEME: Na hradeckém nábřeží ochutnáte pivo, děti objeví poklad na Stříbrném rybníku

Co přinese jeden z posledních prázdninových víkendů v Hradci Králové? Děti budou hledat poklad na Stříbrném rybníku, promítat tam bude i letní kino. Na hradecké náplavce se koná Nábřeží piva a v areálu Dětské železnice budete moci obdivovat parní stroje a historickou techniku.…
Čtěte více

ZVEME: Na letní latino tančírnu, den s televizemi Nova a Jojko

Hned dvě televize pořádají v Hradci Králové sobotní program. V Šimkových sadech pořádá dětský JOJKO Festival stejnojmenná slovenská televize a televize Nova pořádá celodenní program se známými herci a osobnostmi televize na Masarykově náměstí. Na hradecké náplavce pod…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme