Park 360. Multifunkční prostor vzniká v severní části letiště

V areálu budou i komfortní stany.
V areálu budou i komfortní stany. | autor: www.park360.cz

Festivalové zázemí pro 35 000 návštěvníků. Prostor pro několik akcí konaných souběžně. Zábavní park s edukativním charakterem pro rodiny s dětmi. Zážitkové ubytování oslovující turisty na Labské cyklostezce nebo digitální nomády s karavany. Svatby, firemní teambuildingy, originální restaurace v jednom z osmi hangárů, pravidelné trhy a setkání, stálé sociální a hygienické zařízení… Ale rovněž koncepce rozvoje zeleně, nakládání se srážkovou vodou a například i do důsledku dovedené odpadové hospodářství. Park 360, který vzniká v severní části letiště Hradec Králové, nabídne už na jaře 2022 širokou škálu aktivit a projektů.

Park 360 vyrůstá na části ploch, které má veřejnost spojené s festivalem Rock for People. Promotérské společnosti Ameba se po letech působení v areálu podařilo scelit nájemní smlouvy. Díky tomu se vytvořily vhodné podmínky pro větší a dlouhodobější investice trvalého charakteru. „V Hradci kultivujeme prostor, jehož ambicí je zařadit se k nejvýznamnějším evropským multifunkčním areálům. Co do rozlohy, rozsahu možností i flexibility pro dílčí akce nebo partnery,“ říká Michal Thomes, ředitel Ameba Production.

Podoba i náplň Parku 360 vzniká také ve spolupráci s Magistrátem města Hradec Králové i Královéhradeckým krajem. Týká se koordinace konání větších akcí, dopravní otázky, ale třeba i cirkulárního hospodářství celého areálu, v němž se třídí a následně zpracovává nebo recykluje 14 druhů odpadů. Část z nich končí díky Hradeckým službám v místní kompostárně nebo nedaleké bioplynové stanici. V areálu je naopak využitý takřka výhradně zbytkový stavební materiál z města a okolí.

Princip oběhového hospodářství je patrný také v zóně zážitkového ubytování (Glamp 360). Jeho součástí jsou stacionární stany, které postupně doplní další designové kabiny a dočasné stavby. Naváže na ně půjčovna (a časem i opravna) vybavení spojeného s turismem nebo pobytem na festivalech, společenských a firemních akcích.

„Kulturní události zůstanou páteří Parku 360. Otevře se ale jejich spektrum. Od menších jednodenních akcí pro nižší tisíce lidí až po střední a větší festivaly s kapacitou kolem 40 tisíc lidí. Nové zázemí areálu umožňuje sdílet promotérům vybavení a tím i náklady. Opravdu velkých akcí bude jen několik do roka – razíme filosofii spořádaného souseda pro město Hradec Králové i okolní obce,“ popisuje Michal Thomes. Zmíněný celoevropský význam Parku 360 dokládá zájem ze strany zavedených evropských festivalů a přehlídek, které se věnují inovacím, originální architektuře a světelnému designu.

Podobný typ akcí s sebou přinese množství zahraničních návštěvníků. Ve spolupráci s městem Hradec Králové vzniká koncepce, jak účastníky motivovat k využití další atraktivní nabídky v místě. Jak dokládají dosavadní průzkumy, podobná interakce má značný potenciál a těžit z ní budou kulturní, sportovní, společenská nebo ubytovací a gastronomická zařízení i v okolí Parku 360.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

V Hradci vystoupí Ed Sheeran

Hradec Králové už díky různým festivalům zažil řadu hudebních celebrit. Nyní se může chystat na další zvučné jméno. V létě 2024 vystoupí na hradeckém letišti v rámci své "+ - = ÷ x Tour" legenda současné populární hudby Ed Sheeran. Oznámili to dnes organizátoři z Améba…
Čtěte více

Zveme: Na festival Kefírek, za gurmány a na soutěž v pojídání chilli

Ještě nevíte, co podniknete o víkendu? Nechte se inspirovat naší pravidelnou páteční pozvánkou, vybrali jsme pro vás nejzajímavější víkendové akce v Hradci Králové. Na své si přijdou hlavně děti, pro ně bude na hradeckém letišti Festival Kefírek, vyrazit mohou také za pokladem v…
Čtěte více

Rock for People letos přece jen bude. Ve Festival parku se muzika rozezní 13.- 14. srpna

Dvoudenní festival Rock for People Hope proběhne ve dnech 13. - 14. srpna 2021 v areálu královéhradeckého Festivalparku a to hned na třech stagích. Kromě hudby čeká návštěvníky bohatý doprovodný program - art stage s diskuzemi a performance, eko-městečko s představením…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme