Magistrát vyjíždí s kampaní na zvýšení počtu obyvatel

Ve středu 1. března oficiálně začíná velká kampaň hradeckého magistrátu. Jak náš server informoval tiskový mluvčí magistrátu Václav Svoboda, cílem kampaně je přilákat do Hradce Králové nové obyvatele a investory a zároveň udržet ty stávající. Kampaň by ale měla také občany seznámit v nejširším rozsahu se "svým" městem, s možnostmi, které jim nabízí v oblasti kultury, sportu, zaměstnání, bydlení, atd. a tím posílit jejich patriotismus.
Kampaň by se měla objevit nejen v hradeckém regionu, ale i v jiných krajích republiky. Magistrát společně s reklamní agenturou M.C.O.M. hodlají potenciální zájemce o bydlení oslovit prostřednictvím rozhlasu, novin, ale i televizních spotů. Využít chtějí i maily, plakáty, projekt má i vlastní webové stránky na adrese www.vasedobraadresa.cz. Základními cílovými skupinami potenciální obyvatelé (studenti a zaměstnanci žijící a pracující v Hradci, avšak bez trvalého bydliště v tomto městě), rodiny z okolních oblastí města migrujících za prací do Hradce Králové, stávající obyvatelé, u kterých se dá předpokládat migrace mimo město (hradečtí studenti a absolventi studující mimo krajské město, stávající studenti středních škol v Hradci Králové a vyšší sociální vrstva preferující bydlení "mimo město"), zahraniční i domácí investoři, okolní obce vhodné k připojení.
Jedním z impulsů, který vedl magistrát k této kampani, byl průzkum kvality života deníku Mladá fronta DNES v letech 2004 - 2005. Ten zařadil Hradec Králové na první místo v České republice. Na základě tohoto výsledku, spolu se vzrůstající výstavbou bytů, předpokládaným dokončením dálnice do HK v roce 2006 a s novými pracovními příležitostmi se vedení města rozhodlo připravit tuto kampaň. Pokud by se totiž podařilo městu překročit hranici 100 000 obyvatel, získalo by výraznější podporu od státu. "Rozpočet kampaně činí zhruba 2,5 milionu korun, z toho 1,9 milionu korun bude hradit magistrát," uvedl Svoboda. Zbývající část uhradí partneři kampaně, jako například stavební firmy. "V případě, že Hradec Králové dosáhne v počtu obyvatel na hranici sta tisíc, může ve svém rozpočtu počítat s navýšením státního příspěvku ve výši více než sto padesáti milionů korun," dodal mluvčí.
Náš server se této problematice věnuje podrobněji už delší dobu. Své názory na toto téma můžete prezentovat nejen přímo pod tímto článkem, ale i v diskusním fóru (téma č. 1 a téma č. 2), na kterém se nachází i příslušná anketa.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Nejhůře hodnocený příspěvěk ▼
1.3.2006 00:57
Ondra (neregistrovaný)
Hradec Kralove
Ano na ty stranky sem se podival jsou skutecne k smichu. Nejcistsi vzduch v kraji kdyz elektrarna a papirna jeste navic s prima biolihovarem jsou za ceduli Hradce. Dobre podminky k podnikani( smula ze zadny vestsi investor neprisel, proc asi?) Vystavba bytu ktera je v Pardubicich stejna ale bez podpory mesta. Mesto do pohody kde je spousta klubu a akci, koncertu (a ktere to jsou?). Nejvyssi vydelky v kraji ( ovsem pouze v Kralovehradeckem) Proste jedna lez za druhou. Asi je potreba zalozit stranky Skutecny Hradec Kralove. zobrazit | souhlasím (+0) | nesouhlasím (-1)

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
1.3.2006 00:57
Ondra (neregistrovaný)
Hradec Kralove
Ano na ty stranky sem se podival jsou skutecne k smichu. Nejcistsi vzduch v kraji kdyz elektrarna a papirna jeste navic s prima biolihovarem jsou za ceduli Hradce. Dobre podminky k podnikani( smula ze zadny vestsi investor neprisel, proc asi?) Vystavba bytu ktera je v Pardubicich stejna ale bez podpory mesta. Mesto do pohody kde je spousta klubu a akci, koncertu (a ktere to jsou?). Nejvyssi vydelky v kraji ( ovsem pouze v Kralovehradeckem) Proste jedna lez za druhou. Asi je potreba zalozit stranky Skutecny Hradec Kralove.
2.3.2006 15:57
kulivočko (neregistrovaný)
RE: Hradec Kralove
tvůj příspěvek vypovídá o tom, že musíš být hodně nešťastnej člověk, který rád plivá slinu na okolí.Přál bych ti abys musel bydlet v Ústí nad Labem, Mostě či Ostravě abys měl možnost srovnání bydlení.
8.3.2006 10:52
amala (neregistrovaný)
RE: Hradec Kralove
Dívala jsem se na uvedené www.stránky a fascinovala mě věta o dostupnosti bydlení v HK. Zapomněli tam uvést, že dostupnost bydlení je pouze pro bohaté. Protože patříme mezi lidi, kteří neměli šanci si byt koupit v privatizaci (na hypotéku nedosáhneme a vzhledem k cenám bytů v Hradci je výše stavebního spoření směšná), tak za 15 let se nám nepodařilo získat odpovídající byt.
9.3.2006 19:34
Hradečák (neregistrovaný)
RE: Hradec Kralove
Souhlasím s tebou. Hradec už nebude patřit k městům s čistým ovzduším. Vždyť spalovna nejvíce zatíží Hradec a o papírně ani nemluvím.Už teď jde kouř z opatovické elektrárny jen na Hradec a ne na Čeperku nebo Opatovice. A to spalovna bude mít ještě vyšší komíny, takže Hradec bude nejvíce zatížen.
13.3.2006 16:08
patamat (neregistrovaný)
Bydlení
S tím bydlením to je pravda.Taky bychom se rádi přestěhovali do Hradce,ale na byt za 2-3 mil. fakt nemáme.A ty mrňavý králíkárny nejsou se 2 dospívajícími dcerami to pravé ořechové.A ty nové domečky v Zelené ulici,to taky někdo šlápl vedle.To je skoro jak v paneláku,jen malinko větší.Domky jsou nalepené na sobě,jak ve staré havířské čtvrti.Žádné soukromí.Dokud budou úředníci přesvědčeni, že je všechno v pořádku, tak asi počet obyvatel moc neporoste!!!
14.3.2006 11:42
mikeš (neregistrovaný)
RE: Bydlení
Patamate k tomu soukromi. Takzvane havirske domecky ti sice neposkytnou 'luxus a soukromi' 2,5 volnych metru kolem domu obehnaneho pletivem (protoze vetsi pozemky jsou drahe), na druhou stranu relativne vetsi hustota zastavby znamena vyhody v podobe verejne dopravy, komercni vybavenosti a napr. materinky. Jak si lze vsimnout, v satelitnich koloniich neni nic takoveho, se vsim a pro vsechno se musi jezdit autem do mesta.
2.5.2006 10:56
klea (neregistrovaný)
ovzduší
také by mě zajímalo jak přišli na čistotu ovzduší v našem městě,to ale zapoměli navštívít Okružní ulici,kde mají nadjezd a mraky aut jim jezdí před okny.To je čisté ovzduší!!A hlavně to nikoho nezajímá a to lákají lidé do HK to aby měli na svá nová sídla!!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme