Kolem Chlumce přestanou řidiči bloudit

Trasu obchvatu Chlumce nad Cidlinou zpřehlední nové dopravní značky. Jak informoval tiskový mluvčí krajského úřadu Imrich Dioszegi, nové dopravní značení získá chlumecký obchvat do středy 25. ledna. Slíbili to po společném jednání zástupci Královéhradeckého kraje, Magistrátu města Hradce Králové, policie a Ředitelství silnic a dálnic, kteří se sešli na Krajském úřadu v Hradci Králové.
"Chceme, aby co nejdříve ubylo v Chlumci nad Cidlinou především těžké nákladní dopravy, která městem denně projíždí. Chlumecké centrum i obyvatelé města už dlouho trpí enormní dopravní zátěží, kterou způsobuje především provoz na hlavním tahu mezi Hradcem a Prahou. I proto Královéhradecký kraj pospíchal s výstavbou dálničního přivaděče od Chlumce nad Cidlinou, který se podařilo zprovoznit vloni v polovině prosince s půlročním předstihem," řekl královéhradecký hejtman Pavel Bradík.
Řidičům budou na trase obchvatu nově ukazovat směr oranžově vyznačené nápisy Hradec Králové a Praha na dopravních tabulích. Přibudou také oranžové značky po celé obchvatové trase. Tyto značky osadí na své náklady Ředitelství silnic a dálnic.
Ke zprovoznění obchvatu Chlumce nad Cidlinou přispělo také otevření osmnáctikilometrového úseku dálnice D11 mezi Levínem a Chýští, ke kterému došlo 20. prosince 2005. Úlevu od husté dopravy by obyvatelům obcí, kterými prochází frekventovaná silnice I/11 spojující Hradec Králové s Prahou, přinese až úplné zprovoznění dálnice D11.
"Po dálnici z Prahy až k Hradci by měli řidiči cestovat do konce letošního roku," dodal královéhradecký hejtman.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme