Kino Central v lednu nabízí pro každého něco, opět i koncerty a operu

První promítání v Bio Central na konci prosince | Foto: Bio Central, Jiří Gangur
První promítání v Bio Central na konci prosince | Foto: Bio Central, Jiří Gangur

Na konci prosince otevřené kino Centrál, které se nyní navrátilo ke svému původnímu názvu Bio Central, připravilo v lednovém programu něco pro každou věkovou skupinu filmových i hudebních milovníků. Plátno v Cetrálu nabídne filmové novinky, filmový klub, ale i projekce pro děti a starší ročníky.

Hudební specialitky si v Centrálu připravili na úvod a na závěr ledna. 5. ledna se dočkáme přenosů z Metropolitní opery a 23. ledna záznamu koncertu legendárních Led Zeppelin.

Po téměř pěti měsících začalo hradecké kino Centrál opět promítat a už teď si pracovníci kina chválí návštěvnost. „Diváci se k nám postupně vracejí. Zatím fungujeme v provizorních podmínkách, proto se jim snažíme poskytnout co nejlepší servis. Postupně doplňujeme webové stránky, nabídku kavárny a teď právě zveřejňujeme program na leden,“  popsal Petr Vítek, nový provozovatel Bia Central.

Příští měsíc se diváci v Centrálu dočkají filmových novinek jako Anna Karenina, Bídníci, Sedm psychopatů i životopisný film Lincoln. V premiéře uvede Bio Central  filmy Hon režiséra Thomase Vinterberga a drama Mistr s Phillipem Seymourem Hoffmanem a Joaquinem Phoenixem v hlavních rolích, nebo film Pieta korejského režiséra Kim Ki Duka.

Na pořadu budou také stálice stříbrného plátna jako Sedmikrásky Věry Chytilové nebo klasiku žánru film noir Sunset Blvd. od režiséra Billyho Wildera.

Fanoušci evropského filmu mohou zajít na snímky, které byly uvedeny na Festivalu francouzského filmu. Na programu mají své místo také filmy pro starší, mladší, ale i studenstké ročníky. „Úterní dopoledne budou patřit seniorům, pro které vybíráme zajímavé snímky v příhodném čase. Dětem budou patřit především víkendová odpoledne. Studenti si jistě vyberou z naší nabídky filmů také. V lednu si budou moct „zopakovat“ Hobita nebo třeba kultovní Trainspotting,“  zve Petr Vítek z Bia Central.

"Absolutní pecku nabídne Bio Central ve středu 23. ledna, kdy odpromítáme záznam koncertu legendárních Led Zeppelin, kteří se poprvé od rozpadu kapely po smrti Johna Bonhama opět sešli na koncertě v roce 2007," doplnil ještě Vítek. Záznam Bio Central uvede pod názvem Led Zeppelin - Live in London 2007.

O přenosech z Metropolitní opery v New Yorku zatím kino stále jedná. Když se podaří novému provozovateli uzavřít smlouvy včas, měl by se první přenos uskutečnit už 5. ledna. Zhlédnout bychom tak mohli operu Trojané, rozsáhlé epické dílo od Hectora Berlioze. Na jevišti newyorské opery se Trojané objevili naposledy v roce 2003.

Co si přejete v kině Centrál vidět? Dikutujte na Kino Centrál = Bio Cental opět funguje!

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Letošní rok bude Hradcem hýbat kultura, město čekají i nové akce

Vedení města Hradce uskutečnilo během ledna pracovní jednání s více než třiceti pořadateli velkých kulturních akcí. Návštěvníky v celém letošním roce čeká pestrý program a více než pět desítek velkolepých událostí. Kromě tradičních akcí jako jsou divadelní Regiony, Rock for…
Čtěte více

Podchod u Centrálu by se letos mohl dočkat významných oprav

Podchod u Centrálu by se letos mohl dočkat rekonstrukce. V minulých letech se opravovaly pouze schodišťové přístřešky, jinak zůstalo vše při starém. Podchod vede pod Střeleckou ulicí už téměř 50 let. Navrhl ho architekt Karel Schmied. Letos by do něj radnice chtěla investovat…
Čtěte více

Hradecké Bio Central už ožívá, divadla se na provoz chystají

Kultura ve městě začíná pomalu ale jistě ožívat. Hradecké Bio Central už od pondělí promítá. Přístup do sálů je za daných vládních podmínek. Stejně tak se po více než půlroční pauze chystají rozjet provoz i Divadlo Drak či Klicperovo divadlo. Hradecké multikino Cinestar má zatím…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme