Štítky: | Cyklo |

Jak jste dneska jeli do práce? Na kole?

Ilustrační foto | Zdroj: Archiv HK.cz
Ilustrační foto | Zdroj: Archiv HK.cz

Od začátku května začne hlavní soutěžní část motivační celorepublikové kampaně Do práce na kole, která se v Hradci Králové uskuteční vůbec poprvé. Už vlastní název kampaně napovídá, co je její hlavní náplní a cílem.

Jde o to ukázat lidem i firmám, že dojíždění do práce na kole, koloběžce či elektrokole není nic složitého nebo dokonce nebezpečného a že je možné zvýšit počet každodenních cest na kole ve městě.

Kampaň, do které se letos zapojí už 19 velkých českých a moravských měst, je založena na soutěži 2-5 ti členných týmů, kteří v květnu jezdí pravidelně do práce na kole a své jízdy si zapisují do formuláře na webu. "Po skončení soutěže pak budou z účastníků kampaně vyhodnoceni a odměněni vítězové v daných kategoriích jako je pravidelnost, výkonnost, cyklozaměstnavatel, kreativita i cyklistický otazník. Ceny do jednotlivých soutěží věnovali národní i lokální partneři, které najdete na webu akce," uvádí Magdalena Vlčková, tisková mluvčí královéhradecké radnice.

Vlastní registrace účastníků kampaně Do práce na kole 2014 v Hradci Králové spolu s dalšími informacemi o soutěžních kategoriích, cenách anebo o doprovodném programu je dostupná na odkazu zde.  

"Zatím se do této motivační soutěže zaregistrovalo přes tři tisíce lidí a další přibývají," láká k soutěžení další obyvatele Hradce Králové Magdalena Vlčková. Možnost sestavit tým a vyplnit registrační formulář mají lidé až do konce dubna, zbývá tedy posledních několik dní.

(Zdroj: Magistrát města Hradec Králové)

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
9.5.2014 22:54
Zdeněk Krátký (neregistrovaný)
Paní Volejníková napište také po jakých cykostezkách do práce jezdíme dělám v Rubeně a jezdím do práce na kole soutěž je hezká věc, ale kdo opraví cyklostezky. to je hezký že máme cyklostezku do Kuksu, ale tam nejezdím do práce.
9.5.2014 22:54
Zdeněk Krátký (neregistrovaný)
Paní Volejníková napište také po jakých cykostezkách do práce jezdíme dělám v Rubeně a jezdím do práce na kole soutěž je hezká věc, ale kdo opraví cyklostezky. to je hezký že máme cyklostezku do Kuksu, ale tam nejezdím do práce.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Kruhový objezd v Šimkově ulici se bude upravovat. Nové značení by mělo zpomalit auta

Na kruhovém objezdu v Šimkově ulici před třemi lety při nehodě zemřel devětašedesátiletý cyklista. Přesně 19. března 2015 ho tam srazilo auto. Na uctění jehopamátky se v úterý 20. března koná cyklojízda. Kruhový objezd je rozlehlý a nepřehledný. Po letech by se tato křižovatka…
Čtěte více

Bruslařský okruh v lesích má zádrhel, chybí asfaltové napojení

Město plánuje v příštím roce napojit bruslařskou stezku v hradeckých lesích na areál Stříbrného rybníka. Nyní je mezi nimi zhruba sedmdesátimetrová štěrková cesta, kteráje pro bruslaře těžko zdolatelná. Napojení chybí také na cyklostezku z Malšovy Lhoty.  
Čtěte více

V Hradci startuje první projekt sdílení kol

Po úspěšném zavedení v Praze, Brně, Pardubicích a Olomouci přichází projekt sdílení kol ReKola i do hradeckých ulic. Růžová kola jsou k dispozici lidem za roční předplatné. Pomocí mobilní aplikaci si uživatel najde nejbližší kolo, dopraví se kam potřebuje a jeho polohu opět…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme