Štítky: | Kraj | Škola |

I přes prázdniny je ve školách živo, opravují se

SOU a SOŠ Vocelova | Foto: Kr. kraj
SOU a SOŠ Vocelova | Foto: Kr. kraj

Studenty a školáky na několika desítkách míst v cekém kraji nahradili v jejich školách stavební dělníci a řemeslníci. Mnohé školní budovy tak o letních prázdninách nejsou zdaleka tak osiřelé, jak by se na první pohled mohlo zdát. Finance na opravy škol jdou z krajského Fondu rozvoje a reprodukce pro oblast školství. Ve zmiňovaném fondu je pro letošek vyčleněno téměř 67 milionů korun. Největší investiční akcí na školské budově bude oprava tělocvičny SOŠ a s SOU Vocela v Hradci Králové. Do nového školního roku dostanou zdejší studenti tělocvičnu za 4 miliony korun.  

Letos se za peníze z fondu oprav dočká dílčích vylepšení 43 budov v celém Královéhradeckém kraji. "Z tohoto čísla je 36 středních škol, 3 speciální mateřské či základní školy, 3 dětské domovy a jedna pedagogicko-psychologická poradna," vyjmenovala Martina Götzová z tiskového oddělení krajského úřadu.

Dodala také, že Královéhradecký kraj je zřizovatelem především středních škol, kterých má celkem 52. V případě základních a mateřských škol zřizuje pouze ty speciální, ostatní "základky" jsou v gesci měst anebo v soukromých rukou.  

Nejvíce peněz investuje v letních měsících Královéhradecký kraj do střední školy na ulici Vocelova v Hradci Králové. „Jedna z největších investičních akcí, která je z tohoto fondu financována a probíhá o letošních prázdninách, jsou stavební úpravy tělocvičny na SOŠ a SOU Vocelova v Hradci Králové. Na tuto akci jsou z Fondu rozvoje a reprodukce vyčleněny 4 miliony korun,“ uvedla Táňa Šormová, krajská radní pro oblast školství.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Vrbenského kasárna získala další dotaci. Zrekonstruována by měla být v roce 2025

Královéhradecký kraj získal dotaci na rekonstrukci Vrbenského kasáren v Hradci Králové ve výši 245 milionů korun, a to na energeticky účinnou revitalizaci brownfieldů z Národního programu obnovy. Jde o čtvrtou a zároveň poslední část finanční podpory, o kterou se kraj ucházel z…
Čtěte více

Škola v Úprkově ulici otevře novou venkovní učebnu na střeše a opravený pavilon

Před rokem byla v Základní škole Úprkova v Hradci Králové zahájena rozsáhlá rekonstrukce pavilonu druhého stupně. Kromě dílčích oprav vnitřních a vnějších rozvodů sítí zde bylo vystavěno také jedno patro nových odborných učeben včetně moderního vybavení, zelená střecha s…
Čtěte více

Divadla, filharmonie i archeopark dostanou od kraje finance na provoz

Radní Královéhradeckého kraje schválili poskytnutí finančních prostředků pro čtyři obecně prospěšné společnosti působící v kulturní oblasti v regionu. Jedná se o Klicperovo divadlo v Hradci Králové, Filharmonii Hradec Králové, Divadlo Drak a Archeopark Všestary. Těmto…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme