Hradecký park Háječek se dočká nových stromů a keřů

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek | autor: hradeckralove.cz

Staré stromy, náletové dřeviny a keře musí z parku Háječek na hradeckém Slezském Předměstí pryč. Nahradí je nová zeleň. Obnovu parku v hodnotě 4,6 milionu korun chce město zahájit ještě letos v zimě. Pak přijde na řadu odbahnění jezírka.

„Velká část stromů je velmi starých, proschlých a hrozí u nich odlomení i silných větví. Úpravy parku jsme podrobně projednávali s komisí místní samosprávy. Stejně tak i záměr, který je plánovaný až v další fázi regenerace této zelené plochy na Slezském Předměstí, a to oprava a odbahnění jezírka," říká Milan Jaroš, náměstek primátora odpovědný za oblast životního prostředí. 

V rámci chystaných prací dojde ke kácení vybraných stromů, frézování pařezů a sázení stromů nových. Stejně tomu bude i u keřů a jako poslední se na podzim příštího roku vysadí také nové cibuloviny.

Včera městští radní schválili vypsání výběrového řízení na odbornou firmu, která tyto práce v předpokládané hodnotě 4,6 milionu korun včetně DPH provede. „Konečnou cenu tak budeme znát až po výběru dodavatele, který se v rámci této zakázky bude o novou zeleň ještě dva roky starat a udržovat ji," doplňuje Jaroš.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Central park na Moravském Předměstí bude k oddechu veřejnosti sloužit i v budoucnosti

Město podpoří projekt Central parku na Moravském Předměstí. Jedná se o území severně od Husovy ulice a ulice Zámeček na Novém Hradci Králové, jehož součástí je zelený klín mezi Třebší a Moravským Předměstím. Právě tato rozsáhlá lokalita by v budoucnu měla sloužit veřejnosti k…
Čtěte více

Vánoční stromy už město má. Kdy je rozsvítí?

Velké a Masarykovo náměstí v Hradci Králové budou opět zdobit vánoční stromy. Bude se jednat o dva smrky ztepilé s výškou okolo 15 metrů. Jeden je od soukromého dárce z Předměřic nad Labem, druhý z městských lesů. Technické služby je dopraví a nainstalují na obě hradecká náměstí…
Čtěte více

Zavlažovací vaky se osvědčily. Město dostalo další a hned je využije

Během letošního roku využívaly Technické služby Hradec Králové tři stovky speciálních zavlažovacích vaků k dřevinám po městě. Tento trend v zalévání se těší velké oblibě i využívání, proto nyní přibude dalších 75 nových vaků. Technické služby je dostaly od královéhradecké…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme