Hradecký Majáles se stěhuje z Šimkových sadů

Majáles 2013 | Foto: Jiří Gangur
Majáles 2013 | Foto: Jiří Gangur

Letošní už osmý ročním královéhradeckého svátku studentů Majáles se překvapivě stěhuje z původně avizovaných a už také téměř tradičních prostor Šimkových sadů v centru města na nové místo. Za měsíc se studenti sejdou na Majálesu na louce za Piletickým potokem.

Další speciální novinkou letošního ročníku bude unikátní forma lístků. Místo papírových vstupenek a papírové pásky na ruku obdrží návštěvníci čipové náramky, s nimiž mohou dokonce i bezkontaktně platit.  

Osmý ročník Hradeckého Majálesu v letošním roce nabídne kromě pestrého hudebního programu a studentské zábavy také řadu novinek. „Dočasně se Majáles přesouvá z prostředí Šimkových sadů do větších prostor louky za Piletickým potokem a jako historicky první festival v České republice nabídne bezkontaktní platby,“ prozradil Štěpán Neubauer z realizačního týmu Majálesu. Doplnil, že nové místo vybírali organizátoři společně se zástupci hradecké radnice. Nakonec se zvolilo místo pouze pár metrů vzdálené od Šimkových sadů – louka za Piletickým potokem.

Organizátoři volbu nového místa kvitují, protože studentský festival tak zůstane v centru města a návštěvníci se na něj dostanou pohodlně pěšky. “V loňském roce už byly Šimkovy sady i s prostorem u Aldisu kapacitně na hraně, logicky jsme chtěli pro letošní ročník areál výrazně zvětšit a to s využitím dalších prostor v Šimkových sadech. Ale vzhledem k tomu, že tyto dodatečné prostory jsou nově po rekonstrukci, je tedy nutné dodržet vegetační klid. Není proto možné letos tyto prostory pro festival využít,” vysvětlil důvody přesunu organizátor Majálesu Mirek Beránek.

Nové prostory nabídnou více místa pro muzikanty

Změna místa ale s sebou přinese i výhodu - bude více místa pro pódia, letos jich bude celkem pět.

Festival Majáles, který svou pouť po českých studentských městech odstartuje už za měsíc právě v Hradci Králové, s sebou přiveze například Tomáše Kluse, Horkýže Slíže, Mig21, Mandrage, Monkey Business a další české kapely.

„Prostor dostanou opět i studentské kapely. Během dubna proběhnou oblíbené akce jako Hradec na bruslích, Florbalová bitva škol, Majáles pro nejmenší a další,“ dodal ještě k celotýdennímu programu Hradeckého Majálesu Štěpán Neubauer. Podruhé se v hradeckých ulicí objeví studentský projekt Hradec Králové - univerzitní město, při němž organizátoři dají prostor zdejším vysokým školám, které se tak mohou přiblížit budoucím uchazečům o studium.

Letos poprvé: Na Majáles bez peněženky

Další letošní premiérou a specialitou bude také posun od tištěných vstupenek k čipovým náramkům. „Ty budou sloužit nejen jako vstupenky, ale i jako prostředek pro veškeré placení v areálu festivalu. V Hradci Králové tak proběhne historicky vůbec první tzv. bezhotovostní festival v Česku,“ uvedl Štěpán Neubauer. Peníze si na svůj náramek mohou návštěvníci nabít předem prostřednictvím internetu nebo na místě na dobíjecích pokladnách.

Další informace, program potvrzených kapel a možnost předprodeje vstupenek / čipových náramků se můžete dočíst také zde.

Portál Hradec Králové.cz je mediálním partnerem akce Hradecký Majáles 2014. Podívejte se na fotky z loňského ročníku hradeckého Majálesu zde

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
28.3.2014 11:19
pouchovák (neregistrovaný)
"Výborný nápad"
Jako obvykle se kvůli zábavě zničí další z mála kousků přírody a obyvatelé Věkoš, Pouchova a Slezského by se měli asi vystěhovat. Proč se z této části města dělá prostor III. kategorie ?
Stačí nám letiště se všemi akcemi a festivaly, vždyť se tu už nedá normálně bydlet a žít !!!
Hlavně že chcete chránit přírodu v Šimkových sadech, že ji zničíte jinde, to vám nevadí. Na té louce žije spousta živočichů a v okolních křovinách hnízdí ptáci, budou mít určitě radost.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme