Štítky: | Kraj | Škola | dotace |

Hradecká Vocelovka se může těšit na nové vybavení dílen i učeben

Učebny dostanou nové vybavení.
Učebny dostanou nové vybavení. | autor: sosasou-vocelova.cz

Královéhradecký kraj chce do odborných dílen a učeben SOŠ a SOU Vocelova Hradec Králové investovat 13 milionů korun. Kromě vybavení dílen dostane škola i nové učebny digitálního a jazykového vzdělávání. Na celý projekt má kraj přislíbenou dotaci z evropského Integrovaného regionálního operačního programu.

„Strojírenství je na vzestupu a potřebnost specialistů vzdělaných v tomto oboru roste každým dnem. Modernější prostředí pro výuku a především pro praxi je cílem projektu, který chceme realizovat na hradecké SOŠ a SOU Vocelova. V rámci výzvy IROP zmodernizujeme vybavení řemeslných dílen i vybavení učeben pro jazykové či digitální vzdělávání,“ vysvětluje náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za krajské školství.

Pro odborné dílny kraj pořídí potřebné vybavení – např. laserovou tiskárnu, ruční vrtačku apod. V rámci stavebních úprav dojde k modernizaci učeben (zlepšení akustiky) včetně zajištění bezbariérovosti čítající rekonstrukci dvou výtahů a sociálního zařízení.

„Škola bude využívat modernizované učebny především v rámci zájmové odpolední činnosti a to formou kurzů jazykového, digitálního či řemeslně-technického vzdělávání. Jedná se například o kurzy elektroniky a robotiky, automatizace, jazykové kurzy zaměřené na stavební či automobilní obory,“ informoval ředitel hradecké školy Vladislav Košťál.

Projekt počítá s investicí 13,4 milionu korun. Dotace z IROPu pokryjí 90 % této částky, zbytek doplatí kraj. Termín dokončení veškerých prací je 31. leden 2019.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Vrbenského kasárna získala další dotaci. Zrekonstruována by měla být v roce 2025

Královéhradecký kraj získal dotaci na rekonstrukci Vrbenského kasáren v Hradci Králové ve výši 245 milionů korun, a to na energeticky účinnou revitalizaci brownfieldů z Národního programu obnovy. Jde o čtvrtou a zároveň poslední část finanční podpory, o kterou se kraj ucházel z…
Čtěte více

Škola v Úprkově ulici otevře novou venkovní učebnu na střeše a opravený pavilon

Před rokem byla v Základní škole Úprkova v Hradci Králové zahájena rozsáhlá rekonstrukce pavilonu druhého stupně. Kromě dílčích oprav vnitřních a vnějších rozvodů sítí zde bylo vystavěno také jedno patro nových odborných učeben včetně moderního vybavení, zelená střecha s…
Čtěte více

Divadla, filharmonie i archeopark dostanou od kraje finance na provoz

Radní Královéhradeckého kraje schválili poskytnutí finančních prostředků pro čtyři obecně prospěšné společnosti působící v kulturní oblasti v regionu. Jedná se o Klicperovo divadlo v Hradci Králové, Filharmonii Hradec Králové, Divadlo Drak a Archeopark Všestary. Těmto…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme