Hradecká nemocnice obnovuje běžný provoz na odděleních, která sloužila covidovým pacientům

Nemocnice obnovuje běžný provoz svých pracovišť.
Nemocnice obnovuje běžný provoz svých pracovišť. | autor: FNHK

Hradecká fakultní nemocnice pokračuje v postupném obnovování běžného provozu na svých pracovištích, která byla vyčleněna pro pacienty s COVID-19. Zatímco na začátku března bylo v nemocnici hospitalizovaných 210 pacientů s covidovou infekcí, nyní se jejich počet pohybuje kolem pěti desítek. Fakultní nemocnice musela neakutní operační výkony odložit v souvislosti s epidemií COVID-19 vloni na jaře, na podzim a poté v zimě. Akutní péče o všechny pacienty byla i v této době zajištěna.

„V posledních týdnech výrazně klesá počet pacientů, kteří vyžadují hospitalizaci, v těchto dnech přijímáme denně průměrně dva pacienty s COVID-19, zatímco například v únoru počty nově přijímaných přesahovaly některé dny i dvě desítky. Pokud bude pokles pacientů pokračovat chceme nadále vracet covidová oddělení k běžnému provozu,“  uvedl ředitel nemocnice Vladimír Palička.

Nemocnice začala s obnovováním provozu 9. dubna na jednom z oddělení Ortopedické kliniky nemocnice. Od pondělí 19. dubna nemocnice otevřela nemocnice například Dětské oddělení Neurologické kliniky nemocice či na poloviční kapacitu operační provoz Oční kliniky nemocnice pro zajištění ambulantních operačních výkonů - například operací katarakt.

V úterý 20. dubna nemocnice zahájila dezinfekci, úklid a malování na třech dalších odděleních, například oddělení A Plicní kliniky, které začne pro pacienty fungovat od 28. dubna. „Postupně jak se bude vracet personál z covidových jednotek, budeme spouštět také ambulantní provozy. Samozřejmě i nadále musíme zajišťovat testování veřejnosti antigenními i PCR testy a také co nejrychleji pokračovat v očkování, což zajišťuje také náš personál,“ uvedl ředitel Palička, který dodal, že objednávání pacientů během obnovování neakutních operací se bude řídit klinickým stavem pacientů a potřebností výkonů.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradecká záchytka stále funguje omezeně, chybí lékař

Protialkoholní záchytná stanice v Hradci Králové už přes rok funguje v omezeném režimu. Je přitom spádová pro celý Královéhradecký kraj. Dříve fungovala 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Teď je nonstop otevřená jen o víkendu a o svátcích. Ve všední dny přijímá pacienty pouze v čase…
Čtěte více

Smysl pro tumor, seriál se v hradecké nemocnici natáčel hlavně o víkendech

Seriál Smysl pro tumor, který po osm nedělních večerů, vysílala Česká televize, upozornil veřejnost na problematiku onkologických onemocnění a možnosti jejich léčby. Televizní štáb záběry z lékařského prostředí natáčel předminulý rok na vybraných pracovištích Fakultní nemocnice…
Čtěte více

Minulý rok se v hradecké porodnici narodilo o 263 dětí méně než v roce 2022

V hradecké porodnici fakultní nemocnice se minulý rok se uskutečnilo 2014 porodů, což je o 263 méně než v roce 2022. Pokles porodů v posledních letech je ovlivněn demografickým vývojem v celé České republice. Klinika i během loňského roku pokračovala ve zlepšování péče o matky i…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme