Hradec porazil Kadaň vysoko 6:1

Kadaň přijela do Hradce Králové oživit své naděje na play-off, místo toto odjíždí ale z východu Čech s vysokou porážkou. Přitom to po první třetině vypadalo pro hosty nadějně, trpělivě vyčkávali na chybu domácího týmu, pak ale přišla 28. minuta a dvě rychlé hradecké branky. Ve 32. zvyšoval už na 3:0 Petr Přeučil a když se postupně trefili ještě Mocek, Linhart a Jan Šeda bylo o vítězi rozhodnuto prakticky po dvou třetinách. V té závěrečné už se Severočechům podařilo pouze snížit Milošem Kajerem na konečných 6:1. Situace kolem osmého místa se ale nijak dramaticky nezměnila, protože Ostrava dokázala vyhrát v Olomouci a tak má na hradecké stále ztrátu tří bodů.

Ohlasy trenérů
Jiří Mička (asistent trenéra Hradce Králové):
Utkání jsme začali poměrně vlažně, museli jsme se bránit i ve třech oslabeních. Do druhé třetiny jsme s tím, že hráči musí zlepšit o sto procent pohyb, to se pak projevilo. Začali jsme více bruslit a vytvořili si i tlak. Hráči konečně pochopili, že se musí střílet nahoru a ne po ledě. Podařilo se nám vstřelit hned několik branek, což nás uklidnilo.V závěrečné třetině jsme se už snažili utkání dohrát bez zranění a v klidu.

Alois Chlustina (hlavní trenér Kadaně)
To jak jsme hráli hokej ve druhé třetině se prostě nemůže stát. Vyvodíme z toho veliké sankce. Měli jsme zápas dobře rozehraný, ale za stavu 3:0 už nebylo co řešit, protože na ledě už byl pouze jeden tým a to ten hradecký. Dnes jsme měli poslední šanci se na Východočechy dotáhnout, porotže pak máme dva těžké zápasy. Jsem zklamaný přístupem minimálně padesáti procent hráčů, Hradec jednoznačně dokázal, že chce play-off více než Kadaň.

Branky a nahrávky: 27. Vondráček (Šeda Michal), 28. Roubík (Toužimský, Cetkovský), 33. Přeučil (Linhart), 36. Mocek (Roubík, Toužimský), 38. Linhart (Koudelka, Vondráček), 40. Šeda Jan (Tvrzník, Cetkovský) - 48. Kajer (Valčák, Stavenský). Vyloučení: 5:9. Využití: 3:0. Oslabení: 0:0. Střely: 42:23. Rozhodčí: Pešina - Hejduk, Křivský. Diváků: 1139.

Hr.Králové: Koutský (Dušek) - Toužimský, Mocek, Linhart, Šeda Michal, Daňo, Hendrich, (Blanár, Černý) - Fořt, Roubík, Fišer - Přeučil, Koudelka, Vondráček - Cetkovský, Šeda Jan, Tvrzník - Volráb, Domin, Kašík.

Kadaň: Hübl (Slipčenko) - Klaus, Hlubuček, Lašek, Hlavatý, Staněk, Zajíček - Stavenský, Valčák, Kajer - Žák, Derfler, Postl - Zika, Tauš, Polanský - Hubínek, Řepík, Švejda.

více na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme