Hradec Králové získal dotaci na terminál

Dotaci z Evropské unie ve výši 62 milionů korun se podařilo získat Dopravnímu podniku Hradec Králové. Dotace na terminál je zatím nejvyšší, kterou Hradec Králové z evropských fondů doposud získal. Informoval o tom náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.
Stavba nádraží, na něž obyvatelé a návštěvníci krajského města čekají desítky let, měla původně začít do konce roku 2005. Po odvolání Skansky proti výsledku soutěže na dodavatele stavby k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže ale stavba začne nejdříve letos na jaře. Soutěž o zakázku za zhruba půl miliardy korun vyhrálo sdružení firem vedené společností ŽS Brno. Skanska skončila na druhém místě.
Jedna z největších stavebních akcí posledních let zásadně změní tvář hlavního nádraží a okolí. První práce začnou na volných prostranstvích za areálem VČE směrem k úřadu práce. V těchto místech by měly vzniknout objekty autobusového nádraží a odbavovací prostory. Změní se také systém dopravy. Například městská hromadná doprava u vlakového nádraží bude jen zastavovat, konečné stanice budou u nového terminálu. Ten tak spojí městskou, regionální i dálkovou dopravu. Podle harmonogramu by vlastní nádraží mělo být v první etapě hotovo do konce roku 2006, navazující přestavba Riegrova náměstí by pak měla trvat ještě rok a půl.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
23.1.2006 14:05
Honza z HK (neregistrovaný)
fotky
Nemate nekdo odkaz na fotky (kresby),jak bude nadrazi a okoli vypadat??Dik vsem...
23.1.2006 22:36
pepa z depa (neregistrovaný)
RE: fotky
...re je Google !
31.1.2006 19:42
Adam HK (neregistrovaný)
RE: fotky
Ahoj, jestli chceš fotky a 3D obrázky, tak mi napiš na mail a já ti je pošlu..Měj se Adam

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme