Štítky: | Sport | Fotbal |

Hradec i přes dobrý výkon s Jihlavou pouze remízoval 1:1

Ve 3. kole nejvyšší fotbalové ligy přivítal Hradec Králové na domácím hřišti celek Jihlavy. Nováček z Vysočiny vstoupil do nového ročníku Gambrinus ligy velmi dobře. A není divu, protože svůj kádr má plný zkušených prvoligových harcovníků včetně bývalých reprezentantů. Domácí celek však prahnul po prvním letošním tříbodovém zisku. Dal se tak očekávat urputný souboj.

Do zápasu vstoupili jednoznačně lépe hosté. Již v 6. minutě zahrávali rohový kop, na který si nejvýše naskočil hostující Tecl a pohodlně překonal spící hradeckou obranu včetně brankaře Koubka - 0:1. Votroci ale nesložili zbraně a tlačili se úspěšně před jihlavskou branku.

V 12. minutě mohl Štěpán v dobré pozici skórovat z přímého kopu, ale mířil jen do zdi, odražený míč napálil Šisler těsně vedle Blažkovy branky. Snaha Východočechů nepolevovala, ale bohužel jen snaha nestačí. Veškeré útočné aktivity hosté dokázali snadno potlačit v jejich zárodku, případně je domácí "spálili" sami svoji nepřesností.

Jihlava přitom za první dvacetiminutovku nebyla schopna kromě gólové akce předvést vůbec nic a na polovinu Hradce se dostávala jen po výkopech brankaře. To Hradec předváděl jednu pohlednou akci za druhou a výsledek se nakonec dostavil. Ve 28. minutě se Šisler po pěkném přiťuknutí Uškoviče teprve zastřeloval, ale o minutu později už byl úspěšný. Harba na pravé straně vybohoval aut, po rychlém vhazování se dostal míč po přiťuknutí Uškoviče k Šislerovi a ten už z malého vápna nemohl prakticky mířit jinam než do sítě - 1:1.

A domácí ve svém tlaku pokračovali, ofenzivní podívanou Votroků si užívali hráči i fanoušci, chybělo jediné - potvrzení dobré hry další brankou. Ve 35. minutě pálil Šisler těsně vedle tyče, ve 41. minutě vysílal Štěpán do brejku Dvořáka, ale hostující obrana přihrávku vystihla. Ve 44. minutě pak po běžeckém souboji Harba pálil těsně nad Blažkovu branku. V samotném závěru první půle pak Štěpánův přímý kop nedokázal do branky umístit Fukal a ten samý hráč ještě z následného rohu hlavičkoval do tyče.

Druhý poločas

Druhý poločas začal zcela odlišným způsobem. Hosté byli aktivnější a během prvních pěti minut zahrávali dva rohové kopy, jeden přímý kop a ještě navíc přinutili hradecké hráče dvakrát faulovat za žlutou kartu. Silnou pětiminutovku zakončili střelou Jungra do břevna. Hradec postupně ale hru vyrovnal a po čtvrthodině druhého poločasu už měl dění na hřišti pod kontrolou. Gólově však svoji převahu zúročit nedokázal.

Harba pálil v 60. minutě z přímého kopu vysoko nad Blažkovu branku, drzý průnik Poděbradského a následnou střelu dokázal hostující brankař zlikvidovat. Neujal se ani Šislerův střelecký pokus z 65. minuty po nacvičeném signálu po přímém kopu. Hosté se snažili o vyrovnání hry a místy se jim to i dařilo, ale stejně jako Votroci i hráči z Vysočiny byli střelecky impotentní. Na hrací plochu se tak postupně vkrádal nudný stereotyp nakopávaných balónů, většina akcí končila dřív, než se hráči dostali na dostřel branek. A pokud už se na dostřel dostali, pálili nepřesně.

Jako ukázka mohl sloužit pokus Harise Harby z 85. minuty, který slibně se rozvíjející útok "zazdil" zbrklou střelou vysoko do oblak. Fotbalový zmar pak dokonali domácí o minutu později, když Hochmeister nebyl schopen po Štěpánově centru dostat míč do prázdné branky. Hosté se pak už dokázali "prozdržovat" až do závěrečného hvizdu a utkání tak skončilo pro Jihlavu lichotivou remízou 1:1.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme