Farmářské trhy se z Gayerek stěhují k Atriu

Farmářské trhy se stěhují.
Farmářské trhy se stěhují. | autor: hradeckralove.cz

Rádi si kupujete zboží přímo od výrobců a ovoce a zeleninu přímo od pěstitelů? Tak to jste si už zvykli chodit nakupovat na farmářské trhy do Gayerových kasáren. Během letošního roku budete muset zamířit jinam. Trhy se stěhují do ulice Letců vedle obchodního centra Atrium. Uvádí to web hkcity.cz.

V Gayerových kasárnách bude totiž nyní poměrně rušno. Buduje se tam nový parkovací dům, který by měl pojmout více než tři stovky automobilů. Kvůli stavebnímu ruchu by bylo nemožné tam trhy pořádat.  

„Hradecká kulturní a vzdělávací společnost i v letošním roce bude pořádat oblíbené Farmářsko-potravinářské trhy. Nebudou ovšem v Gayerových kasárnách, jak bylo zvykem, nové místo najdou v ulici Letců, vedle obchodního centra Atrium. Kasárny nyní procházejí rekonstrukcí,“ uvádí Hradecká kulturní a vzdělávací společnost.

Trhy se konají dvakrát do měsíce v sobotu od 8 do 12 hodin. Termíny farmářsko-potravinářských trhů pro letošní rok jsou: 14. a 28. dubna, 12. a 26. května, 9. a 23. června, 7. a 21. července, 4. a 25. srpna, 8. a 22. září, 6. a 20. října a 3. a 17. listopadu 2018.

Návštěvníci na trzích najdou stánky se širokým sortimentem českého zboží. Své výpěstky a výrobky prezentují sami pěstitelé, chovatelé či malozpracovatelé, kteří ve své činnosti kladou především důraz na kvalitní suroviny a ekologický způsob zemědělství.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Umělé kluziště bude během zimy cestovat po městě

Umělé venkovní kluziště, které letos poprvé doplnilo vánoční trhy na Velkém náměstí, bude možné využívat celou zimu. Po svátcích se přesune na Masarykovo náměstí, kde bude bruslařům k dispozici přibližně měsíc. Na další dva měsíce se pak opět přesune jinam, umístěno bude v…
Čtěte více

Vánoční trhy omezí dopravu a parkování. Pojede na ně speciální autobusová linka

Prostory Velkého náměstí se ve dnech od 8. do 22. prosince zaplní prodejními stánky, atrakcemi a scénami s bohatým kulturním programem. S ohledem na předpokládaný velký počet návštěvníků vánočních trhů a jejich bezpečnost, bude omezen vjezd na náměstí pro všechna vozidla mimo…
Čtěte více

Stovka stánků, koncerty, kluziště i nazdobený autobus zpestří vánoční trhy v Hradci

Velké náměstí v Hradci Králové ožije opět vánočními trhy, konat se budou od 8. do 22. prosince a zajíždět k nim bude také speciální vánoční linka. Náměstí bude zaplněno přibližně stovkou stánků a po celou dobu konání trhů je připraven bohatý kulturní program, řada koncertů,…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme