Fanoušci hradeckého fotbalu si pomalu rozebírají hřiště stadionu. Odstartovali akci Votroci sobě

| autor: fchk.cz

Rekonstrukce malšovického fotbalového stadionu je zatím v nedohlednu a fanouškům dochází trpělivost. Rozhodli se dokázat, že jim na důstojném stánku pro fotbal záleží a tak spustili akci - Votroci sobě. Upozorňují, že ani tak nejde o peníze, jako spíš o vzkaz, že fanoušci po novém stadionu silně touží.

Nápad vzešel od skupiny fanoušků, která si říká Černobílá tribuna asi před třemi týdny. Návrh doladili společně s fotbalovým klubem a akce Votroci sobě je na světě.

"Chceme dokázat, že nestojíme jen s nataženou dlaní a nečekáme, až se o vše město postará. A hodláme dát najevo, že nás, kteří si v Hradci a v regionu nový stadion přejeme, není málo, a že jsme připraveni pro to i něco udělat," vzkazují fanoušci.

V tuto chvíli nevybírají peníze, pouze jejich závazný příslib. Ten vejde v účinnost v okamžiku předání stavby dodavateli – v tu chvíli se budou přislíbené příspěvky posílat na transparentní účet vedený městem Hradec Králové, majitelem stadionu.

Zaregistrovat se můžete jako jednotlivec nebo skupina, rodina či parta z hospody. V nabídce je symbolická adopce dílů hřiště o velikosti metru čtverečního všem, kteří chtějí podpořit výstavbu nového stadionu svým hlasem i sponzorským darem. A kolik můžete přispět? Základní cena jednoho metru čtverečného je dva tisíce korun. Pak se částky liší dle území. Třeba v pokutovém území stojí metr čtverečný 3500 korun.

Pokud se zaregistrujete, získáte kromě dobrého pocitu i certifkát patrona, můžete svou část libovolně pojmenovat, při vyšší darované částce můžete získat i rezervaci místa na několik let.

Na stránkách hradeckého fotbalového klubu již je k dispozici mapka, na které je vidět, jak se jednotlivá políčka červenají a kdo si je adoptoval.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

Votrokům se příprava vydařila, v neděli přivítají Bohemku

Minimální změny v kádru a výsledkově úspěšná zimní příprava. Tak lze stručně shrnout dění o zimní přestávce v fotbalovém klubu FC Hradec Králové. Zda se stabilizovaný kádr a dobré výkony v přípravných zápasech promítnou i do jarní části fotbalové ligy, se může ukázat už tuto…
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme