Exprimátor Dvořák končí s politickými aktivitami v Hradci

Bývalý primátor a nyní i bývalý zastupitel Martin Dvořák na několik let končí v Hradci Králové své politické aktivity. Minulý týden se z pracovních důvodů vzdal svého zastupitelského postu. Jak uvádí MF Dnes, od příštího roku bude Dvořák působit jako obchodní rada na české ambasádě v USA. Dvořáka v zastupitelstvu nahradil jeho stranický kolega z VPM Jan Jirka.
"Je to pro mě konec jedné etapy, vlastně se vracím do normálního občanského života. Kolegům, které jsem v minulých 14 letech v několika stovkách vystoupení stačil naštvat, jsem se snažil na svém posledním jednání zastupitelstva omluvit,“ řekl s úsměvem Dvořák deníku. Jak ale dodal, není vyloučeno, že se do komunální politiky v Hradci Králové pokusí vrátit. To bude ale nejdříve za čtyři roky.
Dvořák působil v politice v Hradci Králové 14 let. Téměř osm let vykonával funkci primátora, poté pracoval jako člen zastupitelstva. Před dvěma lety kandidoval do Senátu a přízeň voličů ho dostala do druhého kola, kde však nakonec uspěl Karel Barták. Martin Dvořák patří i mezi zakládající členy strany Volba pro město.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Nejhůře hodnocený příspěvěk ▼
21.12.2004 16:35
Koment. (neregistrovaný)
Škoda, jediný primátor, který pro město něco viditelného udělal a myslel jsem si, že se stane konečně příštím primátorem. Ale život jde dál, a tak mu přeju, aby se mu za hranicemi líbilo.. zobrazit | souhlasím (+0) | nesouhlasím (-1)

Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
21.12.2004 16:35
Koment. (neregistrovaný)
Škoda, jediný primátor, který pro město něco viditelného udělal a myslel jsem si, že se stane konečně příštím primátorem. Ale život jde dál, a tak mu přeju, aby se mu za hranicemi líbilo..
21.12.2004 16:57
hye (neregistrovaný)
martin dvorak, v novodobe historii urcite jediny primator s vizi. byt u nas v hradci neuskutecnitelnou.(
21.12.2004 18:01
davko (neregistrovaný)
skoda:(
24.12.2004 12:56
XRadim J. StechovskyX(t) (neregistrovaný)
Martin Dvorak
V clanku chybi jen to, ze Martin Dvorak se politicky angazoval jiz pred rokem 1989, protestoval proti komunistickemu rezimu (ucast na demonstracich, byl za to perzekvovan, ucastnil se tusim protikomunisticke demonstrace 1.5. 1989), byl clenem OF, ODA, Archy, zalozil a vedl a diskutoval na strance martindvorak.cz (ted v podstate nefunkcni), psal na stranky vpm.cz, hradeckralove.cz, do Vychodoceskeho vecerniku a pusobil v Kosovu a Iraku. Jeho zasluhou od poloviny devadesatych let se Hradec Kralove jako jeden z prvnich angazoval v akci Vlajka pro Tibet, podporoval politicke vezne komunismu atd. O Martinovi Dvorakovi byl natocen dokument pro CT, kandidoval v roce 1996 do PSP CR jako clen ODA, za ODA, ted si nejsem jist zda i v roce 1992? (FS?, CNR?). Velmi dobry byl clanek z Hospodarskych novin, kde Martin Dvorak rekl, ze s komunisty by se melo zachazet jako se Sadamem! Uspesnou karieru v USA! Skoda, ze takovy clovek (i pres jeho chyby) odchazi!
24.12.2004 13:00
XRadim J. StechovskyX(t) (neregistrovaný)
+ jeste poznamenam...
+ jeste poznamenam, ze moje hodnoceni muze byt subjektivni, nebot Martina Dvoraka znam osobne,... Pripomenu, ze Originalni videojournal z roku 1989 natocil Martina Dvoraka na protikomunisticke demonstraci v Praze (1.5.), kde velmi radikalne hodnoti situaci v komunisticke CSSR! Martin Dvorak se take dost angazoval proti nacionalismu (dopis nacionalistickemu a fasistickemu politikovi SNS Janovi Slotovi, starostovi Ziliny)...
24.12.2004 13:08
XRadim J. StechovskyX(t) (neregistrovaný)
+ jeste do tretice - Martin Dvorak kandidoval za VPM, SOS, ED do v krajskych volbach 2004...
24.12.2004 13:23
XRadim J. StechovskyX(t) (neregistrovaný)
+ velmi se omlouvam, jeste jeden prispevek - v roce 2000 kandidoval Ing. Martin Dvorak do krajskeho zastupitelstva taktez... ...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme