Štítky: | Stavba roku |

Dosáhne na titul Stavba roku Královéhradeckého kraje Petrof, fakulta a nebo bytové domy?

Kulturní hala Petrof
Kulturní hala Petrof | autor: Královéhradecký kraj

Do soutěže Stavba roku Královéhradeckého kraje se letos přihlásilo třináct staveb. Jsou mezi nimi bytové domy, stavby občanské vybavenosti, dopravní stavby a například i stezka korunami stromů. Odborná porota navštíví všechny objekty začátkem září. Hradec má v soutěži čtyři želízka v ohni. Její verdikt bude oznámen na slavnostním vyhlášení koncem tohoto roku.

Mezi přihlášenými jsou pianosalon, kavárna a také kulturní hala Petrof, výukový objekt Přírodovědecké fakulty hradecké univerzity, bytový dům Sukovy sady a rezidence Na Plachtě.

Kulturní hala Petrof - Myšlenka vznikla v roce 2014, sto padesát let od založení firmy. A tak se začalo budovat nové obchodní a kulturní centrum pro prezentaci tradičního českého výrobku, Vznikl moderní pianosalon, hudební kavárna a víceúčelová kulturní hala.

Přírodovědecká fakulta hradecké univerzity  - Jedná  se  o  novostavbu  čtyřpodlažního  výukového  objektu  Přírodovědecké  fakulty Univerzity  Hradec  Králové  v západní  části  a reálu  výukových  budov  UHK  „Na  Soutoku“. Součástí stavby je i realizace univerzitního náměstí s kašnou a vodní fontánou.

Bytový dům Sukovy sady - Bytový dům je situovaný na nároží ulic Horova a V Koutech. Delší uliční fasáda domu sleduje jižní stranu ulice V Koutech, v ulici Horova přiléhá dům ke štítu stávajícího tradičního dvoupatrového domu čp. 944. Dům má šest nadzemních podlaží. Půdorys domu má v 1. nadzemním  podlaží  tvar  protáhlého  pětiúhelníku  se  třemi  pravými  úhly.  V prvním podlaží jsou umístěny dva hlavní vchody do objektu bytového domu.

Rezidence Na Plachtě - Bytový  soubor  Rezidence  Na  Plachtě  se  nachází  v  sousedství  areálu  společnosti Petrof v těsné blízkosti oblíbené hradecké odpočinkové zóny - přírodní památky Na Plachtě. Částečně uzavřený komplex bytových domů s výhledem do chráněného území Na Plachtě vyrůstá na dlouhodobě nevyužívané bývalé skladovací ploše. Všechny budovy, resp. části obytného  souboru,  jsou  koncipovány  jako  různorodé  objekty  s  odlišným  členěním, materiálovým  řešením  fasád  a  velkou  variabilitou  půdorysů  a  velikostí  jednotlivých  bytů.

Další tři přihlášky jsou z Hradecka, a to rekonstrukce křižovatky na Masarykově náměstí v Novém Bydžově, přeměna bývalé školy na obecní úřad a knihovnu v Bělči nad Orlicí a modernizace domova důchodců v Černožicích.

Porota navštíví všechny objekty začátkem září. Svůj verdikt oznámí na slavnostním vyhlášení koncem letošního roku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradecké Bono publico postoupilo do finále soutěže Stavba roku

V celorepublikové soutěži Stavba roku má opět zastoupení i Hradec Králové, na prestižní ocenění byla nominována rekonstrukce historického schodiště Bono publico. O titul bude v užším finále soutěžit spolu s dalšími 24 nominovanými, mezi kterými bude vybírat odborná porota. Do…
Čtěte více

Schodiště, internát, parkovací dům nebo most se budou za Hradec ucházet o titul Stavba roku Královéhradeckého kraje

17. ročník soutěže Stavba roku Královéhradeckého kraje 2020 je vyhlášen. Celkem do něj bylo přihlášeno 15 staveb a Hradec Králové má hned několik projektů. Cílem soutěže je seznámit širokou odbornou i laickou veřejnost s úrovní současného stavebnictví, architekturou a…
Čtěte více

V Hradci titul Stavba roku získala Petrof Gallery a čestné uznání novostavba Přírodovědecké fakulty UHK

Dvě stavby v Hradci Králové zabodovaly u odborníků, kteří letos rozhodovali o tom, která dostane titul Stavba roku 2018 Královéhradeckého kraje. Titul získala Petrof Gallery a čestné uznání od odborné poroty získala novostavba objektu Přírodovědecké fakulty Univerzity Hradec…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme