Štítky: | Bono publico |

Další opravy Bona publica brzdí chybějící stavební povolení. Soused objektu si myslí, že rekonstrukce je pouze dočasná

Schodiště prochází opravami.
Schodiště prochází opravami. | autor: hradeckralove.cz

Schodiště, které spojuje oblast kolem křižovatky u Fortny s Velkým náměstím, nyní čeká na další etapu rekonstrukce. Zatím však Bonu publicu chybí stavební povolení. Vlastník vedlejšího pozemku nedal souhlas k další rekonstrukci. Bojí se, že jde jen o dočasné řešení. Uvádí to Hradecký deník.

V první etapě bylo nutné zbavit zdivo vlhkosti. V další fázi Bono publico dostane nové schody a osvětlení. Přibudou i kamery, které by si měly posvítit na vandaly. Podle Milana Brokeše z odboru správy majetku města se jedná o první kompletní rekonstrukci schodiště po pětadvaceti letech.

V cestě za stavebním povolením město narazilo na překážku. „Čeká se na souhlasné stanovisko dotčených osob, souhlas zatím nedal Róbert Nemeček,“ vysvětlil pro Deník Vlastimil Ondráček z Technických služeb Hradec Králové. Róbert Nemeček je vlastníkem pozemku sousedícího se vstupem na schodiště. Špatný stav Bona publica ho trápí, nechce ale další dočasné řešení. „V minulých letech byla celá řada uzavírek schodiště, která mně jako majiteli byla velmi nepříjemná. Mým zbožným přáním je, aby ta rekonstrukce skutečně vedla k řešení, které by bylo udržitelné alespoň v řádu let, nejlépe desetiletí,“ řekl pro Deník.

Obává se, že za pár let dojde k další uzavírce. Jako problém vidí nedostatečné řešení vlhkosti a špatné statiky. „Jsem pro to, aby se Bono publico opravilo zodpovědně,“ vysvětluje svůj postoj majitel vedlejšího pozemku. Milan Brokeš Nemečkovy obavy nesdílí, se statikou schodiště podle něj problém také není.

Město se Róbertu Nemečkovi rozhodlo vyjít vstříc. „S panem Nemečkem jsme se sešli, celou záležitost probrali a domluvili jsme se na užší spolupráci,“ informoval Milan Brokeš.

V případě, že by Nemeček nakonec souhlas nedal, musela by se upravit projektová dokumentace. „Jeho část pozemku, která do projektu zasahuje, bychom případně z rekonstrukce vyjmuli. Ale předpokládám, že se s vlastníkem domluvíme,“ upřesnil Brokeš.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Bono publico se bude malovat. Schodištěm neprojdete do 18. srpna

Schodiště Bono publico, které prošlo mezi lety 2017 až 2019 rozsáhlou rekonstrukcí za více než 26 milionů korun, čeká plánované letní čištění s výmalbou a nátěrem schodů. Historické schodiště v centru Hradce Králové bude dočasně uzavřeno od 17. července do 18. srpna 2023.…
Čtěte více

Oprava Fortny uzavřela schodiště Bono publico

V souvislosti s úpravami křižovatky Fortny obyvatelé Hradce pocítili spoustu omezení. V současné době už se do oblasti vrátila MHD, nicméně opravy ještě úplně dokončené nejsou. Uzavřená je i příjemná zkratka z Velkého náměstí schodiště Bono publico. Budou se totiž opravovat…
Čtěte více

Bono publico v celostátní soutěži získalo zvláštní cenu

Jednu ze zvláštních cen v rámci prestižní celostátní soutěže Stavba roku 2020 získala rekonstrukce schodiště Bono publico v Hradci Králové. Rekonstrukce více než 37 metrů dlouhého krytého schodiště v historickém centru města získala Cenu Asociace pro urbanismus a územní…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme