Zveme: Sportovce o víkendu čeká zimní běh, děti pak šermířská bitva a Čiperkové

Běžci poměří síly na tratích dlouhých 4 a 8 kilometrů.
Běžci poměří síly na tratích dlouhých 4 a 8 kilometrů. | autor: winter-run.cz

Ještě nemáte plány na nadcházející víkend? Tentokrát si přijdou na své hlavně sportovci a děti. Můžete fandit hradeckým hokejistům, sami si na jejich ledě zabruslit, zajít si zabásnit do sauny nebo se v sobotu zúčastnit 5. ročníku zimního běhu Winter run "pro každého a za každého počasí". Závodit mohou letos i děti. Nejmenší si o víkendu v Hradci Králové užijí i dostatek kultury, v sobotu odpoledne pořádají šermíři bitvu na Rytířském hradišti, v neděli dopoledne čeká dětské diváky loutkové představení Princezna na hrášku a odpoledne zavítá do Aldisu populární dětská skupina Čiperkové.

 

Hradečtí hokejisté vyzvou Pardubice

Mountfield HK se ve 39. kole hokejové Tipsport extraligy 2017/18 utká s pardubickými hokejisty. Zápas s HC Dynamo Pardubice začíná dnes na hradeckém zimním stadionu v 17:20 hodin.

Smyslový rituál v sauně NUUK

Hradecká sauna a osvěžovna NUUK dnes od 18 hodin pořádá Pot jazykem - smyslový rituál s Terezou Silon: "Přijďte vypotit poezii. Tereza Silon zkoumá, jak extrémní stavy těla (v tomto případě vlhko a horko, studená voda, rychlý pulz atd.) mohou stimulovat představivost a schopnost prožít své vlastní tělo skrze nový rámec. Nebudou chybět jako obvykle při návštěvě Terezy v NUUKu rostliny a rituální provedení, jen tentokráte si přineste i deníčky a tužky."

Zimní běh Innogy Winter Run

Také letos bude seriál Innogy WINTER RUN zároveň Českým pohárem v zimním běhu pod záštitou Českého atletického svazu. Poběží se v sobotu od 12:00 hodin ze Smetanova nábřeží, registrace začíná v 9:30 v prodejně Bikero - Novákovy garáže. Kromě certifikované trati 8 kilometrů, která bude součástí poháru, mohou běžci a běžkyně zvolit i poloviční vzdálenost. Vstupné stojí 450 korun. Nově mohou závodit i děti, a to na 400 nebo 800 metrů.

Veřejné bruslení 

Královéhradecký hokejový klub zve tento víkend veřejnost na led zimního stadionu v neděli od 15 do 16:30 hodin. Cena vstupného je 30 korun, děti do 10 let zaplatí 20 korun a jejich doprovod desetikorunu. Šatna stojí pětikorunu.

Šermířská bitva Dračí setba

Další ročník bitvy s názvem Dračí setba, kterou pořádá dětský kroužek historického šermu Tesák, uvidíte v sobotu od 14 hodin na Rytířském hradišti za Lesním hřbitovem v hradeckých Malšovicích. Čeká vás bitva barbarů a rytířů, souboje "kruh zrady", ale i občerstvení a suvenýry.

Princezna na hrášku v Adalbertinu

Známá pohádka H. Ch. Andersena o zkoušce, zda je princezna pravá, nebo falešná, je v představení Dřevěného divadla Praha obohacena o rodinné téma - stará královna (maminka) nechce ještě prince (svého synka) oženit, a tak jí přijde vhod, že synkovi se stále nedaří najít ve světě tu "opravdovou" princeznu. Představení je vhodné pro děti od tří let a začíná v neděli v 10 hodin ve Studiu A královéhradeckého Adalbertina, vstupné stojí 60 korun.

Čiperkové v Aldisu

"Děcka, Čiperkové přijedou do Hradce králové, tak to je pecka!" láká oblíbená dětská kapela do Velkého sálu královéhradeckého Aldisu na písničky, které baví děti, rodiče, babičky i dědy. Vystoupení začíná v neděli v 15 hodin a trvá hodinu, je vhodné i pro nejmenší děti, vstupné stojí od 120 do 140 korun. "Přijďte si s nimi zazpívat, zatancovat a zablbnout. Čiperkové – to je bezva parta, která ráda zpívá a tancuje. Jejich videoklipy na YouTube mají zhlédnutí v milionech."

Velké setkání sběratelů a Akva tera flóra trhy

V neděli od 7 hodin startuje v Kongresovém centru Aldis Velké setkání sběratelů. Najdete tam nepřeberné množství filumenie, mincí, bankovek, etiket všeho druhu, odznaků, autogramů, pohlednic a dalších sběratelských oborů. Tamtéž o dvě hodiny později začínají také trhy AKVA TERA FLÓRA, najdete je v Malém sále.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme