ZVEME: Na drakiádu, Den architektury a pivní Octobeer fest

Pivo bude téct celý víkend v hradecké restauraci Na Soutoku.
Pivo bude téct celý víkend v hradecké restauraci Na Soutoku.

Víkend si můžete v Hradci Králové užít mnoha způsoby. Gurmáni si jistě nenechají ujít akci Nábřeží žije jídlem, na Smetanově nábřeží bude zároveň i podzimní Mint market. Po celý víkend se budou slavit Dny architektury a Na Soutoku bude od pátku až do neděle Octobeer fest.

OCTOBEER FEST

Dnes od 15 až do 23:00 pořádá Restaurace Na Soutoku v Hradci Králové další ročník OCTOBEER FESTU: "Přijďte ochutnat různé druhy piv, zasoutěžit si v pivních soutěžích o atraktivní ceny nebo ukořistit výhru v tombole!" V sobotu i neděli pivní festival začíná úderem poledne. Všemi večery bude provázet DJ Šáfa. Vstup je zdarma.

MINT MARKET PODZIM

V sobotu od 10 do 17:00 bude Smetanovo nábřeží v Hradci Králové hostit podzimní Mint market. Těšit se budete moci na výběr více než šedesáti značek s autorskou módou, šperky a designem! Udělejte si radost originálním šperkem, kvalitní bio kosmetikou, kabelkou, ručně vyráběnou sójovou svíčkou nebo něčím pěkným na sebe.

NÁBŘEŽÍ ŽIJE JÍDLEM

NãPLAVKA café & music bar pořádá v sobotu od 10 do 17:00 na Smetanově nábřeží gastronomickou akci: "Zveme všechny milovníky dobrého jídla a pití na hradeckou náplavku, kde proběhne třetí ročník NÁBŘEŽÍ ŽIJE JÍDLEM, které bude hostit ty nejlepší pop up stánky lokálních bister a restaurací. Souběžně se uskuteční MINT MARKET, který nabízí to nejlepší z české designerské scény. Na hradecké náplavce je vždy dobrá nálada, tak si ji přijďte užít!"

DEN ARCHITEKTURY V HRADCI KRÁLOVÉ

Kontrapunkt z. ú. pořádá v Hradci Králové festival Den architektury. Již po třinácté se slaví Světový den architektury ve stovce českých i slovenských měst. "Čekají nás nejen komentované procházky či prohlídky interiérů, ale i divadlo! Letos si připomeneme hradecké archistopy dvou velikánů — Jana Blažeje Santiniho-Aichela a Jana Kotěry." 

V pátek začíná ve 14 hodin komentovaná prohlídka Biskupskou rezidencí na Velkém náměstí — sraz je u Bona Publica. Je zdarma, ale je nutná rezervace (kapacita 15 osob na prohlídku). V sobotu začíná ve 13 hodin divadelní představení Santini od divadelního spolku JEDL v jedné ze staveb významného barokního architekta Jana Blažeje Santiniho-Aichela – kapli sv. Klimenta. V neděli je v plánu komentovaná procházka městem s názvem JAN KOTĚRA: OTEC, KRASAVEC, SILÁK. Začíná v 16 hodin před fontánou Muzea východních Čech na Eliščině nábřeží, je zdarma a bez rezervace.

HRADECKÁ DRAKIÁDA

Soukromá škola Sion pořádá pro děti drakiádu. V neděli od 14:00 na louce za Kauflandem. "Srdečně Vás zveme na 28. ročník tradiční akce podzimního Hradce Králové. Společné pouštění draků se bude opět konat na louce za Kauflandem (v Hradci Králové u ul. ak. Bedrny). Těšit se můžete i na polní kavárnu s občerstvením," zve organizátor.

MOUNTFIELD HK - HC ENERGIE KARLOVY VARY

Hradecké hokejisty čeká v neděli od 16:00 další utkání hokejové extraligy. Na zimním stadionu v Hradci Králové (ČPP Arena) vyzvou Karlovy Vary.

 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Otevírá se nový lanový park, votroci vyzvou Olomouc

Jaké akce nabídne tento víkend v Hradci Králové? Můžete si zasportovat a přijmout květnovou výzvu ježdění do práce na kole, v kempu Štříbrný rybník se otevírá nový lanový park a pojede se noční jízda na koloběžkách. V Aldisu se koná mezinárodní prodejní výstava minerálů, na…
Čtěte více

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme